Być może dla Ciebie nic nie znaczą, ja natomiast postrzegam je jako przykłady zlej passy z poprzedniego sezonu. Sam uznałeś, że zespół olał końcówkę i skupił się na przygotowaniach do następnego sezonu przez właśnie problemy z bolidem. Problemem z bolidem nazwać bowiem możemy wszystko co sprawia że nie jest on taki jaki powinien być. W tym też przyznajesz mi racje. Dobry wynik Kubicy to przede wszystkim zasługa jego umiejętności a nie wyśmienitego bolidu. OTO mi chodziło i dobrze o tym wiesz, a jeśli nie, no coż zacznij chodzić do biblioteki, czytaj encyklopedię, inwestuj w wiedzę, bo na razie nie jest ona Twoją mocną stroną. Już teraz możesz przyznać się, że wywołałeś niepotrzebnie aferę unikając dalszego blamażu.
-GP Australii Robert Kubica, który miał szansę na przełamanie złej passy z sezonu 2007 podczas jednej z neutralizacji toru, pod koniec wyścigu, został wyeliminowany przez Kazuki Nakjimę, który najechał na tył bolidu Polaka, niwecząc jego szanse na punkty.
-Problemy z przyczepnością bolidu BMW Sauber dały znać o sobie także podczas wyścigu. Kubica ukończył go na 5 pozycji.
-GP Wielkiej Brytanii rozegrane zostało w strugach deszczu. Niemal wszyscy zawodnicy popełniali błędy, a dobór opon okazał się kluczowy. Na jednym z okrążeń Robert Kubica stracił panowanie nad bolidem i wypadł z toru, zatrzymując się na pułapce żwirowej.
-GP Węgier Robert Kubica po dramatycznej walce z utrzymaniem bolidu na torze także skorzystał na awarii Massy, przekraczając ostatecznie metę na 8 miejscu.
-GP Belgii.Robert Kubica mimo najszczerszych chęci po raz kolejny nie był w stanie walczyć z najszybszymi, a mechanicy BMW dokładali kolejnych kłód pod nogi Polaka. Kubica podczas drugiego pit stopu miał szansę wyprzedzić Sebastiena Bourdais jednak awaria dystrybutora sprawiła iż Polak spędził aż 12 sekund w boksach.
-GP Singapuru Dla zespołu BMW Sauber także było to nieudane GP. Punkty za szóstą lokatę zdobył jedynie Nick Heidfeld. Robert Kubica padł ofiarą regulaminu dotyczącego zasad zachowania się podczas neutralizacji toru i musiał zjechać na postój podczas, gdy boksy były zamknięte.
-I na koniec : Polak w sezonie 2008 popełnił zdecydowanie najmniej błędów w stawce i pokazał bardzo wysoką równą formę, lecz dysponował, zwłaszcza w drugiej części sezonu, znacznie słabszym bolidem niż rywale. Miejmy nadzieje, że przyszły, rewolucyjny sezon F1 okaże się dla Polaka równie udany, a BMW Sauber stworzy bolid pozwalający walczyć o mistrzostwo i zespół tym razem zrobi wszystko, aby walczyć do końca o jak najlepszy wynik. Taki w końcu jest plan, szefa zespołu- Mario Theissena…
Mam nadzieję, że powyżej przedstawione dowody przekonują Cię drogi kolego do tego, że w ubiegłym sezonie Kubica miał problemy z bolidem. A dobre miejsce w klasyfikacji zawdzięczał bardziej swym umiejętnościom niż w 100% sprawnemu bolidowi, ( aha bolid po kolizji to też niesprawny bolid
PS. pozdrawiam i życzę miłego odrabiania lekcji a na przyszłość trochę pokory