Re: Formula 1

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Formula 1

Post autor: rbortniczuk » 05 kwie 2009, 17:21

Oto kilka przykładów kolego problemów z zeszłego sezonu. Całość możesz sobie znaleźć pod tym adresem http://www.formula1.pl/artykuly_f1-5059.html
Być może dla Ciebie nic nie znaczą, ja natomiast postrzegam je jako przykłady zlej passy z poprzedniego sezonu. Sam uznałeś, że zespół olał końcówkę i skupił się na przygotowaniach do następnego sezonu przez właśnie problemy z bolidem. Problemem z bolidem nazwać bowiem możemy wszystko co sprawia że nie jest on taki jaki powinien być. W tym też przyznajesz mi racje. Dobry wynik Kubicy to przede wszystkim zasługa jego umiejętności a nie wyśmienitego bolidu. OTO mi chodziło i dobrze o tym wiesz, a jeśli nie, no coż zacznij chodzić do biblioteki, czytaj encyklopedię, inwestuj w wiedzę, bo na razie nie jest ona Twoją mocną stroną. Już teraz możesz przyznać się, że wywołałeś niepotrzebnie aferę unikając dalszego blamażu.
-GP Australii Robert Kubica, który miał szansę na przełamanie złej passy z sezonu 2007 podczas jednej z neutralizacji toru, pod koniec wyścigu, został wyeliminowany przez Kazuki Nakjimę, który najechał na tył bolidu Polaka, niwecząc jego szanse na punkty.

-Problemy z przyczepnością bolidu BMW Sauber dały znać o sobie także podczas wyścigu. Kubica ukończył go na 5 pozycji.
-GP Wielkiej Brytanii rozegrane zostało w strugach deszczu. Niemal wszyscy zawodnicy popełniali błędy, a dobór opon okazał się kluczowy. Na jednym z okrążeń Robert Kubica stracił panowanie nad bolidem i wypadł z toru, zatrzymując się na pułapce żwirowej.
-GP Węgier Robert Kubica po dramatycznej walce z utrzymaniem bolidu na torze także skorzystał na awarii Massy, przekraczając ostatecznie metę na 8 miejscu.
-GP Belgii.Robert Kubica mimo najszczerszych chęci po raz kolejny nie był w stanie walczyć z najszybszymi, a mechanicy BMW dokładali kolejnych kłód pod nogi Polaka. Kubica podczas drugiego pit stopu miał szansę wyprzedzić Sebastiena Bourdais jednak awaria dystrybutora sprawiła iż Polak spędził aż 12 sekund w boksach.
-GP Singapuru Dla zespołu BMW Sauber także było to nieudane GP. Punkty za szóstą lokatę zdobył jedynie Nick Heidfeld. Robert Kubica padł ofiarą regulaminu dotyczącego zasad zachowania się podczas neutralizacji toru i musiał zjechać na postój podczas, gdy boksy były zamknięte.
-I na koniec : Polak w sezonie 2008 popełnił zdecydowanie najmniej błędów w stawce i pokazał bardzo wysoką równą formę, lecz dysponował, zwłaszcza w drugiej części sezonu, znacznie słabszym bolidem niż rywale. Miejmy nadzieje, że przyszły, rewolucyjny sezon F1 okaże się dla Polaka równie udany, a BMW Sauber stworzy bolid pozwalający walczyć o mistrzostwo i zespół tym razem zrobi wszystko, aby walczyć do końca o jak najlepszy wynik. Taki w końcu jest plan, szefa zespołu- Mario Theissena…

Mam nadzieję, że powyżej przedstawione dowody przekonują Cię drogi kolego do tego, że w ubiegłym sezonie Kubica miał problemy z bolidem. A dobre miejsce w klasyfikacji zawdzięczał bardziej swym umiejętnościom niż w 100% sprawnemu bolidowi, ( aha bolid po kolizji to też niesprawny bolid :)) Ja nazywam je klątwą, co jak rozumiem nie bardzo do Ciebie trafia, no cóż, całe szczęście, że na tym forum każdy może mieć własne zdanie. Jeśli moje argumenty (znalazłem za ciebie te przyłady, widocznie w swej dumie nie chcialeś szukać) Ciebie nie przekonują, trudno, ponoć ślepemu kolorów nie pokażesz :)
PS. pozdrawiam i życzę miłego odrabiania lekcji a na przyszłość trochę pokory :lol:

Wróć do „Inne sporty”