Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post autor: Jarzinho » 05 kwie 2009, 20:18

Dobre widowisko w Poznaniu. Myślę, że remis zasłuzony w pełni. Świetna i twarda walka w środku pola, to co robił Sobol to mania, ostatnie dwa spotkania zapiernicza za 3 na boisku. Dzisiaj kto by nie był przeciwko niemu byłby raczej na straconej pozycji. To tyle o Wiśle. Co do Lecha, to wygladało to dobrze, byłem ogromnie ciekaw występu Kikuta, ja go pamietam nie tylko z meczu Udinese, ale przedewszystkim z kapitlanej formy z wiosny poprzedniego sezonu. Dzisiaj było dobrze z jego strony, akcji po jego stronie także nie było za wiele, wiecej napewno po stronie Wilka i Ivana. Bramka takze stracona frajersko, wchodzi prawy obronca, ktory w spotkaniu praktycznie sie nie zapedzał wchodzi w pole karne bez zadnego krycia i strzela bramke. Świetne zawody ze strony Lecha w wykonaniu Peszki, świetnie dzisiaj ciagnal prawa strona.
Co do kontrowersji czerwona kartka ewidentna, choć moze gdyby była inaczej stałby mur, kartka dla Diaza takze. Tak naprawde powinien ja dostać kilka minut wcześniej. Pewnie gdyby dzisiaj Skorża mialby kogos w jego miejsce sciągnalby go juz po 50 minutach. Dobrze zrobil Skorża, ze wprowadził Beto, bo to on stracił pilke gdzie faulowany był Lewy i rzut wolny wykorzystał Semir i wreszcie te jego zachowanie w murze.
Dzisiaj pokazali przed spotkaniem murawe, miałem ogromne zastrzezenia do neij juz podczas psotkania z Arka. Nie wiem co oni na niej zrobili, ale wyglada tragicznie.
Smuda ponownie mnie zawiódł, czekałem az wprowadzi kogos do ofensywy, a on wprowadza Cueto za Wilka. Jesli tak dalej będzie to ten Handzic i Golik w tym sezonie nie zagrają. :?

Jaga kolejne dobre zawody, poraz kolejny dobrze wypadli Zawistowski, Franek, Grosicki czy Bruno. Ciezko im bedzie ten team utrzymać, chyba, ze znajdzie sie naprawde mocny sponsor.

W nastepnej kolejce Lech jedzie do Gliwic, Piast gra bardzo konsekwentnie i jesli znowu wyjdzie dwojka defensywnych pomocnikow, moze być spotkanie podobne do tego z Górnikiem czy Arka. Legia gra z Cracovia, ktora walczy o utrzymanie, mam nadzieje, ze Pasy zrobia wiecej dla Lecha niż Arka. Wisła zagra z Jaga, oby Franek sie przypomniał.

Wróć do „Wracając Do Meritum”