Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post autor: petru » 07 kwie 2009, 19:07

MENDEZ pisze:Jak Lech miał EKSTRA z Reymonta to naszczęście nie zrobili z siebie zakompleksionych człowieczków... Dumny z bycia PYRĄ
No to właśnie o tej produkcji mówiłem, gdzie ktoś z waszej oficjalnej strony się "pomylił" w montażu i dał trybuny w Krakowie do góry kołami, ale nie mieli jaj i ją wycofali jak przeczytali o tym na wiślackiej stronie :lol:. A to co zrobiła nieoficjalna strona Wisły, to nie jest nic niezwykłego, wcześniej zmontowali filmik bez cenzury z derbów na Reymonta.
Generalnie masz świetny sposób dyskusji - nie my, bo wy. Można obrażać Wisłę, jak nie ma kibiców tego klubu, ale jak podobna piosenka o stosunkach Lecha z Cracovią jest na Roosvelta ( :)), to jest to kompleks. I w ramach wyjaśnienia, bo widzę, że poglądy kibiców Lecha są dość zbieżne: uroiło wam się, że Wisła Kraków, klub ze 106-letnią historią, mający ponad dwukrotnie więcej mistrzostw od oryginalnego Lecha i 11 mistrzostw więcej od Lecha obecnego może mieć kompleksy wobec klubu, który gra dobrze w piłkę od pół roku. Wyszliście z grupy w Pucharze UEFA i wydaje wam się, że reszta ligi może wam buty lizać i jesteście od zawsze mistrzami. A jak ktoś krytykuje - to na kompleksy. To są poglądy godne dziecka z podstawówki :lol:. Wyjdźcie z z tej medialnej bańki. Opinie o najlepszych/najkulturalniejszych kibicach, którzy nigdy nie prowadzą antydopingu wyszły z Poznania, a ponieważ było to coś nowego, to media podchwyciły. Po Legii/Wiśle jechano, Lecha stawiano za wzór, wchodzono mu w dupę; było super. Ilekroć Wyborcza pisała o kibolach, ktoś z Lecha zawsze miał ciepłe słowo, że w Polsce to bydło, a u nich w Poznaniu Europa. Skończyła się dobra prasa. No i już nie jesteście przyjaciółmi, a Wyborcza ma kompleksy. Jesteście strasznie zaślepieni, bo przecież i tak kończy się na argumencie, który wszystko wyjaśnia:
MENDEZ pisze:Kto ma najlepszych kibiców w Polsce to każdy kto orientuje się w środowisku piłkarskim wie. A, że kibice tego klubu zgarniają nagrodę dla najlepszych kibiców na koniec sezonu jest tylko potwierdzeniem.
A jednocześnie każdy wie, gdzie kibice gwiżdżą na własnych piłkarzy i swoją zgodę nie idzie (Lech - Arka), gdzie doping umiera po stracie bramki na parę minut, gdzie kibice obrażają trenera (zeszły sezon), by go później nosić na rękach.
MENDEZ pisze:W, której sekundzie :?: [tego filmiku]
To pierwsze "wypierdalaj", przed "wypierdalaj" do Diaza. Narysować wykres?
MENDEZ pisze:Aha i fajnie skleiliście ten moment kiedy Grzeda śpiewa "jeszcze głóśniej" na chama "wcielając" to niby do tych pojazdów.
Nic nie sklejałem, ale tam dowcip polegał na tym, że on "jeszcze głosniej", a wy gwiżdżecie dwa razy głośniej niż dopingowaliście wcześniej.
I tyle ode mnie, bo to raczej nie jest merytoryczna dyskusja; odpowiadanie na czyjeś przemyślenia o januszach i kompleksach, wobec klubu, który powstał w 1992. Równie dobrze ja mogę sobie wymyślić, że kibice Lecha walą owce, bo słyszałem, że wszyscy tak robią na prowincji i możesz próbować polemizować.

Wróć do „Wracając Do Meritum”