Sprawa jest prosta , Lech gra na lic. Amici , maja tożsamy nr. KRS i co z tego . Spółka Amica Wronki zmieniła nazwe w wyniku fuzji .
Fuzja (ang. merger) - operacja łączenia dwóch lub więcej przedsiębiorstw, bądź przejęcie jednych przedsiębiorstw przez inne, w wyniku którego powstaje nowy podmiot.
To co było tutaj to klasyczna fuzja horyzontalna
Fuzja pozioma (horyzontalna) - gdy łączące się przedsiębiorstwa produkują podobne produkty w tej samej branży. Motywami łączenia się przedsiębiorstw horyzontalnie mogą być: chęć redukcji kosztów, podniesienie efektywności, korzyści skali czy wzrost bezpieczeństwa. Skutkami tego typu fuzji są: wzrost stopnia koncentracji i wzrost siły rynkowej przedsiębiorstwa.
Wkład Amici na poczet KKS Lech S.S.A - pieniądze stadion i przyległości we Wronkach i piłkarze itd.
Wkład Lecha w nowy KKS ( liczne dobra niematerialne ) które w rozumieniu K.C nalezą do spółki i moga być zbywane , piłkarze i długi
Ten rodzaj fuzji głównie stosuje się w celu zwiększenia udziału w rynku, dlatego często budzi on sprzeciw organów antymonopolowych (nadużycia pozycji dominującej). Pożytecznym skutkiem tego modelu fuzji, z punktu widzenia konsumenta, może być wzrost dążenia do obniżki kosztów w sektorze, który jest wynikiem dopasowania poziomu kosztów i cen do poziomu dominującego przedsiębiorstwa w branży.
Po tej fuzji powstał nowy podmiot KKS Lech Poznań SSA , utożsamiałem się ze starym Lechem i utożsamiam się z nowym , jak ty masz z tym problem to nie moja wina . Możesz dalej tupac jak ci się nie podoba , ja cie zbywam lekturą KC
Art. 55 ze zn.1.
Przedsiębiorstwo jest zorganizowanym zespołem składników niematerialnych i materialnych
przeznaczonym do prowadzenia działalności gospodarczej.
Obejmuje ono w szczególności:
1) oznaczenie indywidualizujące przedsiębiorstwo lub jego wyodrębnione
części (nazwa przedsiębiorstwa);
2) własność nieruchomości lub ruchomości, w tym urządzeń, materiałów,
towarów i wyrobów, oraz inne prawa rzeczowe do nieruchomości lub
ruchomości;
3) prawa wynikające z umów najmu i dzierżawy nieruchomości lub ruchomości
oraz prawa do korzystania z nieruchomości lub ruchomości wynikające z
innych stosunków prawnych;
4) wierzytelności, prawa z papierów wartościowych i środki pieniężne;
5) koncesje, licencje i zezwolenia;
6) patenty i inne prawa własności przemysłowej;
7) majątkowe prawa autorskie i majątkowe prawa pokrewne;
9) księgi i dokumenty związane z prowadzeniem działalności gospodarczej.
To była klasyczna fuzja , a to że ty Wilmore nie łapiesz to nie moja wina .
Luki w wiedzy uzupełnij ty aha i nie ucz ojca jak dzieci robić .