Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 13 kwie 2009, 14:16

Trochę nam się humory poprawiły :wink: Choć oczywiście jeden pogrom słabeusza nie zmieni faktu, że runda wiosenna jest bardzo słaba w naszym wykonaniu. Co mnie ucieszylo w sobotę to - oprócz wyniku, rzecz jasna - postawa Butta w bramca (gość przywraca wreszcie pewność, że w bramce stoi koleś, który raczej nie zrobi jakiegoś durnego błędu) oraz gra Jose Sosy. Argentyńczyk powoli zaczyna się odnajdować w naszym zespole i poczyna sobie coraz śmielej. Może naprawdę będzie jeszcze z niego pożytek? :wink:

Wreszcie także Klinsmann wypowiedział się, że drużyna potrzebuje wzmocnień i że będzie wzmocniona. Mam nadal mieszane uczucia co do tego, czy powinien zostać trenerem (jeśli nie wywalczymy awansu do LM to w sumie wyleci na pewno), ale jeżeli by zostal, to myślę, że teraz byłby radykalniejszy w swoich oczekiwaniach co do skladu. Jakby nie patrzeć, w zeszłym roku był zdecydowanie za miękki ("tak, kadra jest dobra", "tak, nie potrzebujemy dużych wzmocnień"), co mści się na nas aż do teraz. Patrząc na chwilę obecną, ewentualne transfery widziałbym tak:
do przyjścia: Enke (do wyciągnięcia za jakieś 6-7 mln z Hanoweru), Dabo (za jakieś 5-6 z St. Etienne, spokojnie), Hleb( Barca puści go chyba za jakieś 15 mln) + już zakontraktowani Tymoszczuk (11 mln), Olic i Baumjohann. łącznie do wydania ok. 40 mln
do odejścia: Rensing (raczej nie pozostanie przy przyjściu nowego bramkarza, myślę zę jakieś 2 bańki moglibyśmy za niego uzyskać od jakichś Anglików czy Turków), Oddo (powrót do Milanu), Podolski (10 od Kolonii), Borowski (niech się np. Besiktas czy Galatasaray zlitują nad nami - jego to oddałbym nawet za darmo, ale myslę, że 3 mln byłyby do wyciągnięcia) + 4 mln za Hummelsa i powiedzmy ok 1 mln za Goerlitza (nie ma szans na grę w 1 kadrze Bayernu). Do tego wypożyczyć przynajmniej Breno i może też Sosę, ale najlepiej gdzieś w BL, żeby mieli dalej kontakt z niemieckim futbolem. Także do uzyskania ok 20 mln.

Dość realne jak sądzę. Przy pozostawieniu trzonu kadry - Lucio, Lahm, Ribery, Ze Roberto, Toni, Klose, dodaniu nowych gwiazd (głównie myślę o Enke, Hlebie i Tymoszczuku), bylibyśmy mocniejsi niż teraz :wink:

Wróć do „Niemcy”