Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 14 kwie 2009, 8:16

Akarin pisze:Jeśli chodzi o obecnie najważnieszą kwestię, czyli transfery, to nie do końca sie zgadzamy.
Ja się aż tak bardzo nie zamierzam czepić poszczególnych graczy, chcę jedynie żeby były wreszcie te wzmocnienia :P Ale przynajmniej widzę, że po miesiącu przerwy wywołałem jakąś dyskusję w tym temacie :wink:
Akarin pisze: Zdecydowanie bardziej wole Rafinhe (tak, znam zdanie zarządu na temat jego charakteru :wink: ).
Też bym chciał Rafinhę, mimo ( a może nawet z powodu) jego charakteru. Bo piłkarzy z charakterem nam bardzo brakuje - a potem mamy brak woli walki, jak przy stanie 0:2 na Camp Nou. Ale Ulli nie będzie go chciał...Poza tym Dabo to taka wersja oszczędnościowa, jak Ulli będzie chciał potrząsnąć mocniej kiesą i kupić np. Zhirkowa, to ja nie mówię nie :) Co by nie było, każdy będzie lepszy od Lella i Oddo, a o to nam głównie chodzi.
Akarin pisze:Jak dla mnie Boro na ten jeden sezon może zostać. Do czasu, kiedy Kroos wróci. On jest takim typem piłkarza, który zawsze sie może przydać.
Tak, tylko zauważ ilu mamy już pomocników. Bez sprzedaży jednego z nich ciężko będzie myśleć o ściągnięciu nowego. Tu znów Hleb jest jedynie przykładem, może to być van der Vaart, może to być ktoś jeszcze inny. A Boro kompletnie nie pasuje do żadnego schematu którym możemy grać. Od biedy upchnie się go w 4-5-1, ale tak np. graliśmy w Leverkusen (w Pucharze) i jaki był efekt?
przembal pisze:jezeli Klinsman wygra wszystkie mecze do konca sezonu to pewnie zostanie
Ja powiem raczej tak - jeśli zostanie mistrzem, to będzie na bank trenerem w nowym sezonie. Jak nie awansujemy do LM, na bank go zwolnią. Pytanie jest - co będzie jeśli zajmiemy 2 lub 3 miejsce (dość prawdopodobny wariant, patrząc jak gra i punktuje Wolfsburg)?
przembal pisze:Specjalnie nie obsadzilem pozycji bramkarza bo ta pozycja jest dla mnie zagadka, jakos Enke ( o ktorego zakupie sie mowi)mnie nie przekonuje
No może i Cię nie przekonuje, ale jest nr 1 reprezentacji Niemiec, do tego najtańszą opcją z wszystkich wymienianych (tańszy niż Adler czy Benaglio, nie wspominając o Freyu). Stąd uważam, że po niego powinniśmy sięgnąć. Rensing został już skreślony w momencie wystawienia do składu na Barcelonę Butta. Taka jest moja opinia.

Co do Twojego składu - wszystko ok, ale jakoś nie widzę Ribery'ego w pozycji OM. Raczej lewoskrzydłowy przy 4-3-3, lub boczny pomocnik jak teraz.
przembal pisze:Pojawiaja sie tez ploty o zatrudnienu przez nas Canavaro... PO CO?? NA CO?? niech nikt nie wpadnie na ten genialny pomysl niech idzie do Milanu i wezmie za soba Oddo...
Pewnie sam piłkarz, albo jego agent rozpuszcza takie pogłoski. Akurat w środkowej obronie mamy nadmiar graczy, którzy może nie są "weltklasse spieler", ale mają ugruntowaną międzynarodową pozycję (kapitan repr. Brazylii, podstawowi reprezentanci Argentyny i Belgii). Po co nam faktycznie podstarzały Włoch.
przembal pisze:Czemu wszyscy zakladaja ze Ribery odejdzie?? [...]
Świetny post, przembal :ok: Dobrze, że go napisałeś, bo mnie już się po prostu znudziło tłumaczenie wszystkim, czemu czarne jest czarne, a białe jest białe.
EuGeniusz pisze:No ładny temat poruszacie,ale sprawa transferów to może za miesiąc??(dla nas kibiców).
Dlatego w Monachium póki co będzie oficjalna cisza na ten temat :wink: Znając Ulliego jednak, pewne rzeczy już dogrywa, a inne dogra przed jakimś 10 czerwca. Taką mam przynajmniej nadzieję :roll:
przembal pisze:Przed sezonem mowilo sie ze runda jesienna jest po to zeby Klinsman zapoznal sie z kadra i ocenil wartosc poszczegolnych pilkarzy, a ewentualne transfery beda mialy miejsce zima, a najlepiej latem.
No tak nie do końca. Na pewnych pozycjach Klinsmann zauważył braki - chodzi mi głównie o DM-a. Nie zdążylismy niestety zatrudnić jakiegoś sensownego - Flamini wolał iść grzać ławę w Milanie, Gattuso nie puścił rzeczony Milan (mimo, iż sam zawodnik juz się zgodził), natomiast co do Tymoszczuka, to myślę, że Zenit za dużo chciał za jego wcześniejsze przejście i Ulli stwierdził najpierw że ściągnie go zimą, a potem że dopiero latem. Klinsmann chciał też Hleba i Gomeza, ale Hleb wybrał Barcelonę (ciekawe czy tego nie żałuje), a transfer Gomeza zablokował Stuttgart (może i dobrze, bo takiej kasy to on wart nie jest). Jedyny tak naprawdę spory błąd przy transferach, gdzie można zarzucić niekompetencję Klinsmannowi, to zrezygnowanie z Jansena, co pozbawiło nas jakiekolwiek zastępstwa dla Lahma (Ze Roberto to naprawdę wariant ostateczny, choć oczywiście świetny). Nie wiem czemu tak się stało, nie potrafił się z nim porozumieć czy co? Dlatego ze strony transferów patrząc, chyba jednak wolałbym, żeby Klinsmann został jeszcze jeden sezon - i przycisnął trochę zarząd w kwestii wzmocnień.
przembal pisze:Mecz z Barca odbyl sie w najgorszym z mozliwych momentow.
To prawda. Ja jednak nie będę nad nim aż tak mocno rozpaczał, jeżeli tylko zostaną wyciągnięte właściwe wnioski na przyszłość. Zmarnowaliśmy taką szansę rok temu po pogromie w St. Petersburgu, obyśmy nie zmarnowali jej teraz :!:

Wróć do „Niemcy”