Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 16 kwie 2009, 0:56

Swoją drogą zauważyliście, że ten sezon to trochę sezon sprzeczności? Bayern bije rekord LM strzelając 12 bramek w dwumeczu ze Sportingiem by za chwilę dostać rekordowe baty w LM od Barcelony. Liverpool po raz pierwszy od bardzo dawna liczy się w walce o wygraną w PL, łoi każdego rywala 4 bramkami i nagle niespodziewanie dostaje wyraźnie 1:3 u siebie gdzie prawie nigdy nie przegrywają, w dodatku z Chelsea, z która jak juz przegrywali to 1 golem. W samym dwumeczu, w którym zazwyczaj padało około 3 bramek teraz pada ich 12. Manchester traci najmniej bramek w lidze by nagle dostać baty 1:4 na swoim stadionie-twierdzy, i stracić 11 bramek w 5 meczach. Co by nie mówić, w tym sezonie jest ciekawie. I dalej jest szansa na powtórkę finału LM sprzed roku (tak wiem, i tego sprzed 3 lat też) :)

Tak na marginesie, Laporta stwierdził, że nie będą teraz starali się wyciągnąć Riberego. To pewnie znak, że będą chcieli kupić Silvę, który i tak po sezonie zmienia klub, a że sam mówił, że chce zostać w Hiszpanii to prawie na pewno trafi do Barcy albo Realu. Może to okazja dla United? Strasznie liczyłem na to, że Franck do nas trafi jak odchodził z Marsylii i dziwiło mnie, że o niego nie powalczyliśmy. Niestety, obawiam się, że zaangażujemy się w walkę o Francuza tylko wtedy jak/jeśli Cristiano odejdzie do Realu. A i tak pewnie Bayern go nie puści. A szkoda, bo taki Ribery baaardzo by się nam przydał. I pasuje jak ulał do MU: dobry piłkarz.. zadziorny..waleczny.. brzydki... :lol: Skrzydła Ribery-Ronaldo to byłoby coś. Ech, można sobie pomarzyć.

Wróć do „Anglia”