Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post autor: Jarzinho » 18 kwie 2009, 8:33

czeher pisze:nie wiem jak wy ale ja znam juz spadkowiczow... Lechia i Cracovia na 90%, nie wiem czy bedzie baraz ale jezeli tak to Ruch
Brakuje tu Górnika, dla mnie napewno bedzie w 3 ostatnich zespołow. Nie wiem czy w barazach, ale ciezko mi sobie wyobrazić, że nagle zacznei zdobywać po 3 punkty. Moze wreszcie wygraja z Polonia, ale juz w nastepnej kolejce ponownie powinni stracić, bo Wisła walczy o mistrzostwo i nie pozwoli sobie na strate z Gornikiem.
Ruch gra w kartke, ma kilka ciezkich wyjazdów, ale narazie ma 4 punkty przewagi i raczej po tej kolejce sie nie zmniejszy, Cracovia dodała tylko punkt, a Lechii nie widze w pojedynku z Polonia w Warszawie.
Co do Lecha to wrócił Murawski, moze dzisiaj zagra, Rengifo moze bedzie gotowy na Legie, wiec nie licze dzisiaj na zadna wpadke w Poznaniu. Co do spotkania z Legia, to nawet jesli Legia wygra z Lechem, to zeby myslec o jakies przewadze musi wygrać z Wisła, czyli w praktyce niezmożliwe.
Piast rozegrał kolejne dobre zawody z druzyna z czołowki, ale poraz kolejny nie dopisał sobie zadnego punktu, a te sa mu bardzo potrzebne. Gliwiczanie bardzo mało traca, tylko kandydaci do mistrzostwa potracili mniej, wiec wynik nikogo raczej nie powinien dziwic.

Wróć do „Wracając Do Meritum”