Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: przembal » 19 kwie 2009, 14:34

ehh Rijkaard mial w Barcelonie wybitnych pilkarzych o niesamowitych umiejetnosciach indywidualnych i te wlasnie indywidualnosci osiagnoly te sukcesy. Z tego co pamietam to Rijkaard przez caly czas pracy w Barcelonie byl krytykowany za slaba gre w obronie, braki taktyczne itp. Bayern nie ma, nie mial i chyba nie bedzie mial na tyle duzo indywidualnosci w druzynie aby na ich fantazji oprzec gre druzyny. Bayern zawsze opieral sie na kolektywie, zgraniu, wzajemnym zrozumieniu i jak juz pisalem wyzej dyscyplinie, taktyce i wytrzymalosci fizycznej.

Caly poprzedni sezon oparty byl na indywidualnych umiejetnosciach Ribery'ego wystarczylo to na 1/2 pucharu UEFA. W tym sezonie najlepszy mecz w LM Bayern rozegral gdy zabraklo francuza, mam tu na mysli mecz 1/8 Lm ze Sportingiem. Jesli Klinsmann zakonczy przygode z Bayernem to oczekuje ze pojawi sie trener, ktory bedzie potrafil przywrocic Bayern z przelomu wiekow. Dlatego dla mnie idealnym trenerem bylby Benitez, niestety Liverpool go nie pusci i on sam nie bedzie chcial odejsc, a Rijkaard wg mnie takich wlasiwosci nie posiada.

Wróć do „Niemcy”