Niedawno na Polsacie analizowali jak wyglądałaby droga Lecha po zdobyciu mistrzostwa Polski. Trochę za późno włączyłem i nie wiem co musiałoby się zmienić aby Lech miał innych rywali ale pamiętam jak mówili że zaczęliby od 1 rundy gdzie mogliby wylosować kogos z Kazachstanu a w trzeciej to czekałby m.in. Olympiakos, ktoś tam z Cypru, Bazylea (?) i jeszcze 4 czy 6 innych zespołów ze słabszych lig niż te najsilniejsze.emdżej pisze:W przypadku Ligi Mistrzów polski zespół rozpoczynać będzie swoją przygodę od drugiej rundy eliminacyjnej, w której na pewno będzie rozstawiony. W rundzie trzeciej rozstawienie zależeć będzie od tego, który polski klub w niej się ewentualnie znajdzie i jakie będą pozostałe zespoły.
W przypadku Legii, Wisły i Polonii ze względu na niższe miejsce w rankingu rywale byliby odpowiednio silniejsi.
Edit: Z programu zrozumiałem że mistrz Polski będzie grał 3 rundy i że w ogóle mają być 3 a jak się okazuje rund jest 4 czyli faktycznie zabawa rozpoczyna się od 2 rundy a nie od 1