Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post autor: No_Name » 19 kwie 2009, 23:45

Andrys_FCB pisze:
Wilmore pisze:Wisła wygrywa w Gdyni kosztem Arki po golu Marcelo i robi spory krok w kierunku czuba tabeli - zwycięstwo w Krakowie z Legią jest w tej chwili obowiązkiem.
Mówiąc szczerze nie widzę drużyny, która mogłaby naprawdę powalczyć o Ligę Mistrzów w przyszłym roku. Mimo mojej sympatii do Wisły co do czuba tabeli pewne jest jedno - trzeba zrobić wszystko, by uniknąć kompromitacji w eliminacjach (czytaj: uniemożliwić zdobycie Legii tytułu mistrzowskiego), mistrz w Poznaniu czy w Krakowie - poziom sportowy zbliżony, oba kluby czeka w lecie przebudowa składu z powodu sprzedanych piłkarzy i obu zespołom będzie bardzo ciężko.
Jaka jest Legia w pucharach - każdy wie. Którykolwiek zespół z Warszawy w nich wystąpi, wynik będzie porównywalny (czytaj - FK). Nadzieja w tym, że mistrz z Krakowa/Poznania w lecie uczyni więcej dobrych transferów, niż sprzeda ważnych graczy, i choć powalczy. Awans będzie bardzo ciężki, trzeba będzie dalej ciułać punkty w UEFA...
Ja natomiast mam nadzieję, że Wiśle nie uda się zdobyć mistrzostwa, bo po obejrzeniu dzisiejszego spotkania z Arką, można śmiało stwierdzić, że nie jest to gra mistrza Polski... 3 punkty pojechały do Krakowa głównie za sprawą świetnie dysponowanego Pawełka. To co robił krakowski prawie 'international level' - Brożek, warte wyśmiania. Zero gry plus świetny kiks... :lol:
A kto gra teraz grę wartą Mistrza Polski ? Lech? :D
Zobaczymy czy Brożka tak będziesz wyśmiewał po ostatniej kolejce jak zdobędzie króla strzelców. :)

Wróć do „Wracając Do Meritum”