Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

marrecki14
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 18:11

Troche pomarudzic chciałem. Ostatnio jak miałem troche wolnego od roboty na pomyslunek, to doszedłem do wniosku, ze wiekszosc dziennikarzy serwuje nam badziewia. Mam wrazenie ze tematy w wiekszosci gazet sa do zludzenia podobne. Albo pisane na sile, albo wedlug dawnooutartych schematow. Od kilku lat kupuje gazety i magazyny sportowe i wydaje mi sie ze jest coraz gorzej. Jakies niepotrzebne szukania sensacji, nie trzymajace sie kupy tezy. Przeglad Sportowy jako najwiekszy dziennik sportowy w Polsce powinien trzymac wysoki poziom, a niestety tak nie jest. Chłopaki z "weszlo" juz tyle razy złapali ich na jakis kompromitacjach, ze to jest dramat. W ogole dziwne to jakies, ze w tak zainteresowanym futbolem kraju jak Polska, mamy tak mało gazet sportowych. PS, Sport, Pilka Nozna, Futbol plus jeszcze ze dwa niszowe tytuly i to chyba wszystko. A te wymienione tez nie maja sie czym chwalic. Jak tak dalej bedzie, to nie bede wiedzial co kupowac, bo w kazdym numerze danej gazety znajdzie moze jeden-dwa dobre artykuły. Mam wrazenie ze z prasa jest coraz gorzje... jak mysliscie, to wina netu? Czy profi-pismakom sie po prostu nie chce ruszyc glowami?

Wróć do „Polska”