Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

marrecki14
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 19:09

Moze rzeczywiscie zbyt emocjonalnie ocenilem Steca, bo sa rzeczy, za ktore mozna lubic to, co pisze.
"Przegląd Sportowy", który po przejęciu przez Axel Springer stał się po prostu sportowym "Faktem" (szczególne "słowa uznania" należą się naczelnemu - Adamczykowi; Kołtonia można lubić lub nie, ale facet ma jakieś pojęcie o piłce i gazeta trzymała z nim u sterów jakiśtam poziom
No ja akurat Kołtonia nie lubie, ale to prawda, ze wtedy bylo lepiej. Nazwanie PS sportowym "Faktem" to chyba strzal w 10! W tv zas pod wzgledem niekompetencji wyroznia sie Orange Sport i Szybka Pilka. Widziałem kiedys u kumpla relacje w OS, to sie ucieszylem, ze nie mam tego kanalu. Reporterzy myla sie w pytaniach, stekaja przy ich zadawaniu, dramat! A to, ze Szybka Piłka szybko zostałą na roznych forach okrzyknieta "Szybkim gównem" chyba samo mowi za siebie... przy tym wszystkim czesto wysmiewany Szpakowski staje sie zabawny i sympatyczny...

Ludzie jako całość to tępa masa, więc nadawcy komunikatów muszą dostosowywać się do odbiorców. Zgodzę się z Tobą, bo to duży problem, ale nic na to nie można poradzić.

No własnie z tym poradzeniem to jest lipa, bo nie gramy w "Chłopaki nie płacza" :) Ale kurcze.. myslalem zawsze ze to media sa od kreowania... To ze widzimy taki problem pokazuje, ze chyba jest tez spora masa ludzi i co nie jest tepa i chce czegos wiecej. Gadzety tak jak kiedys brawo sport daje dzis co druga gazeta w ogole, nie tylko sportowa... Ale zamienianie gazet sportowych w "Fakt" czy tego typu badziewia, to chyba nie jest potrzeba odbiorcow bo kibice nie lubia jak sie z nich robi debili albo szkaluje wszystko co sie da. Mysle, ze nie tylko ja potrzebuje czegos wiecej i od takich gazet jak chociazby "Piłka Nozna" trzeba wymagac znacznie wiecej. Moze Ci co decyduja o ksztalcie gazet, zle odczytuja spadajaca sprzedaz? Uwazam, ze potrzeba dobrych i wartosciowych tresci. Takie sie obronia sie same - bez sensacji, szumu, gadzetow. Fachowców trzeba, panowie!

Wróć do „Polska”