Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Post autor: bartbuks » 20 kwie 2009, 21:18

10 pisze:Jeszcze jest Jońca. Słuchałem komentowanego przez niego meczu Polska-Dania (ręczna). Miłe przeżycie, miotanie granatów w stronę duńskiej bramki przez rudego łysielca można porównać do "polskiego Orła z wąsami" Zimocha.
Racja :) Wyobrażacie sobie np Szpakowskiego w radiu? Komentator radiowy musi mieć finezję i w sposób niekonwencjonalny zaciekawić słuchacza. Jak byłem młodszy to np uwielbiałem Studio S-13... Spędzałem sobotnie popołudnie przy radiu. Teraz nie mam na to czasu. Większość meczów oglądał z trybun prasowych na Legii i Polonii. Jakbyście zobaczyli kto pisze do działów sportowych w codziennych gazetach to byście zaśmiali się... Przychodzi jeden kolo i włazi do d*py piłkarzom, a nie napisał od 5 lat krytycznego tekstu pod adresem żadnego grajka - zawsze wazelina po maksie :P . Potem drugi kolo robi wywiad z trenerem - patrzę a on ani dyktafonu, ani nic nie notuje! Myślę sobie jakiś talent - zapamiętuje wszystko :shock: Jadę do drugiego klubu. Wchodzę do trenera do biura, a ze mną przedstawicielka jednej ze znanych gazet. Siedzimy 2 godziny i gadamy z coachem. Następnego dnia z ciekawości kupuje ową gazetę, aby przeczytać to co ona wypociła. Dwie godziny rozmowy, a w artykule zacytowała 2 zdania trenera - reszta jej wymysły... a najlepsze, że ona od 3 tyg wałkuje temat pewnego piłkarza co mu trener pozycję zmienił. I się pyta na okrągło - panie trenerze ten pomysł jest fantastyczny! jak pan na to wpadł?

Wróć do „Polska”