Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 26 kwie 2009, 1:54

że oddanie go może nam się kiedyś odbić dużą czkawką jak chociażby sprzedaż Staama.
Nie no to jest gruba przesada.Po pierwsze Tevez nie ma aż takiego wpływu na nasza grę jak miał Stam. Przypominam, że on jest rezerwowym. Po drugie Za Holendra nie mieliśmy następcy tylko trzeba było sprowadzać na szybko, podstarzałego Blanca. Po trzecie Jaap był w tamtej chwili jednym z najlepszych graczy na swojej pozycji.
Myślę, że nie możemy tego samego powiedzieć chociażby o Berbie, który ma inne zadania na boisku ale wymieniona przeze mnie cecha jest chyba pożądana przez każdego trenera.
NIe rozumiem co ma jedno do drugiego. To, że ma inne zadania nie zmienia faktu, że IMO Berbatov również potrafi swoją grą pociągnąć zespół czy pojedyncza akcją przesądzić o losach spotkania.

Osobiście nie dałbym za Teveza 30 mln, góra wydałbym na niego 20-22 mln funtów. O ile np. jeśli chodzi o Berbatova to przepłacając kupowaliśmy nieco innego napastnika od tych których mieliśmy, o tyle jeśli chodzi o Teveza to mamy podobnego charakterystyką Rooney'a, więc przepłacanie nie ma sensu. Wolałbym już za 30 mln kupić Benzeme, bo myśle, że za tyle by go puścili.

Jeśli chodzi o spotkanie to jak juz ktoś wyżej napisał tradycjnie Evra jeżdżony przez Lenonna( ale tylko w pierwszej połowie :wink: ). Już to pisałem żaden inny grajek tak dobrze sobie nie radzi z Patem jak Lennon. Walcott to podobny typ, ale myśle, że będzie miał Pat do pomocy w tym spotkaniu np. Parka. Słaby mecz również Rio, juz pierwsza akcja, gdzie dopuścił do główki Benta mnie zaniepkoiła i się w poźniejszej fazie spotkania potwierdziło. Jeśli z Arsenalem popełni podobne gafy to się to skończy tragiczne.
No i genialne spotkanie Rooney'a. Miał udział przy każdej bramce. Świetna jego postawa znowu na lewym skrzydle, gdzie radzi sobie duzo dużo lepiej niż na prawym. Taki z niego Messi :wink: Spokojnie już może na tej pozycji występować bez utraty swoich walorów. W poprzednim sezonie różnie bywało z tymi jego meczami na skrzydle w tym jest już świetnie.
Fergie spokojnie może wystawiać czwórke Berba,Roo,Tevez,Ronaldo razem.
Kolejny słaby mecz Naniego. Poza kilkoma przebłyskami gra w tym sezonie piasek Ciekawi mnie co z nim zrobi Sir, czy w przerwie letniej będziemy szukali skrzydłowego, czy jednak dostanie Portugalczyk jeszcze szansę.

Wróć do „Anglia”