Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 26 kwie 2009, 11:30

Roma tym meczem w bardzo brutalny sposób straciła szanse na LM, no może jeszcze nie na 100% ale jest tego naprawdę bardzo blisko. Fiorentina natomiast zagrała znakomite spotkanie. Lepsze niż się spodziewałem po wpadce z Udine gdzie nie istnieli na boisku i wyglą, dali bardzo marnie. Wpełni zasłużyła na wysokie zwycięstwo. Głównie Jovetic niesamowicie mi imponował i był dla mnie najlepszym zawodnikiem na boisku. Mimo tego że Gila przecierz strzelił 2 gole i miał kilka innych okazji. Chłopak był prawdziwym rozgrywającym i przechodziły przez niego wszystkie akcje, świetnie wyglądała jego gra i brak Mutu czy gorsza dyspozycja Montolivo nie były za bradzo widoczne w grze Fiorentiny dzięki postawie Jovetica. Do tego mało głupio zagranych piłek i świetna technika. Oglądało się go z dużą przyjemnością.
Wracając do Romy to trzeba przyznać, że w tym sezonie absolutnie nie zaslużyła na miejsce w 4 i ten mecz to kolejny dowód. Kolejny bo o ile teraz Romę pojechała Fiorentina 4:1 to, w meczach z innymi czołowymi zespołami Roma w tym sezonie wielokrotnie wysoko przegrywała z czołowymi drużynami (4:0 z Interem, 4:1 z JUVE, 3:0 i 3:1 z Genoą...) i wychodzi na to że najnormalniej w świecie odstaje od nich poziomem. Tym dziwniejsze to że na dobrą sprawę Roma z 3 Genoa, Fiorentina, Roma jest drużyną najsilniejszą kadrowo. :roll: Tyle że nie wygrywa się możliwościami, a tym co prezentujesz na boisku a tu Roma niestety nie przekonuje i w tym meczu kolejny raz nie pokazała dosłownie niczego. Skonstruowany na prędce system taktyczny na gruzach świetnie funktcjonującego 4:2:3:1 nie sprawdza się. Transfery okazały sie totalną klapą. Aż mi się żal Romy robiło gdy patrzyłem na Baptistę i z drugiej strony na takiego Jovetica, czy gdy w Fiorentine kolejnego gola ładował Gilardino a kupiony za minimalnie mniejsze pieniądze Menez nawet nie wiem czy błąkał się na ławce rezerwowych :roll: No i w efektcie taka sytuacja.

Ten sezon już stracony, ale mam nadzieje że Roma mocno popracuje przed następnym sezonem bo autentycznie zaczynam się bać czy ten zespół nie popadnie w przeciętność. :roll:

Wróć do „Włochy”