Jaga z tego co widziałem zagrała w najmocniejszym zestawieniu - jaki jest obecnie dostepny. Z podstawowego skladu nie ma tylko Gikiewicza, ktory wypadł do końca sezonu. W Ślasku nie mogł zagrać Mila, Szewczuk czy Socha. Ogolnie Jaga stworzyła sobie dwie świetne sytuacje, ktore zmarnował Grosicki - jeszcze przy stanie 0-0.
Bełchatów mnie zaskoczył, nie spodziewałem sie tego po druzynie Ulatowskiego. Wczoraj nie zagrał Ujek, Cetnarski czy od poczatku Nowak i Wróbel a i tak wygrali na wyjeździe. Maja ciekawy terminarz i powinni sie właczyć o walke o puchary. Wazny bedzie dla nich pojedynek w 27. kolejce z Polonia Warszawa, ktora patrzac na zawirowania moze sporo stracić, w Wodzisławiu wygaldała, bardzo słabo. Tylko brak umiejetnosci w wykonywaniu rzutów karnych przez gospodarzy uchronił ich przed porażką.
Dzisiaj ŁKS moze praktycznie zapewnić sobie utrzymanie jesli wygra, badz Piast troche odskoczy od strefy spadkowej. Coraz powazniej zagrozona jest Cracovia, raczej spadna, bo wygladaja strasznie słabo, Arka podobnie, jesli szybko tam ktoś nei ułozy normlanie tego zespołu spadna. Czesiu nazbierał ekipe złozona z niezłych grajkow, ale zapomniał o ich ustawieniu, Chojnacki powiela jego pomysły, wiec Arka jest coraz niżej. Zobaczymy kto bedzie 3, Lechia narazie odskoczyła, a Ruchowi została jeszcze niewielka przewaga.
Co do spotkania Legii z Lechem, mam nadzieje, że nie beda to spotkania podobne do 2-3 ostatnich. Czyli strasznie zachowawcza gra i wynik 1-0 badz 0-0. Troche otwartej pilki by sie przydało. W Lechu zagra Muraś, wiec mam nadzieje, że Kolejorz wyjdzie : Kotorowski-Kikut, Bosacki, Arboleda, Ivan- Peszko, Murawski, Bandrowski, Stilić, Wilk- Lewandowski. Jak zobacze duet Injac- Bandrowski od poczatku, to bedzie ciezko o chocby punkt. Przegrana odbiera Lechowi spore szanse na mistrzostwo, mimo zblizajacego sie spotkania Wisły z Legia.