kama_reda pisze:Mistrzostwo rozstrzyga się w ostatniej kolejce na Allianz Arena, kiedy to Bayern podejmuje właśnie Stuttgart i zwycięzca zgarnia całą pulę.
Mało wspomniałeś o o ekipie z Badenii.Nikt szczególnie nie przygląda się ekipie Babela, a oni atakują z 4. miejsca, mają tylko trzy punkty straty do lidera.Ja obstawiam tą drużynę jako ''czarnego konia'' końcówki rozgrywek BL.W siedmiu meczach zdobyli komplet punktów (!), świetnie gra Gomez, Cacau, w pomocy Hitze oraz Lanig czy Khedira.Raczej jestem pewny co do zwycięstw z Arminią, Wolfsburgiem oraz Cottbus, na Schalke, które zagrało całkiem przyzwoity mecz liczę na remis, a na Bayernie wszystko może się zdarzyć.Myślę, że w zasięgu Vfb jest 11 punktów.
Jeżeli chodzi o inne ekipy, to cieszę się, że Wolfsburg ma trudny terminarz bo nie lubię Magatha [ nie myśleć, że ze względu na Krzynówka] i nie chcę, żeby oni zdobyli tytuł.Statycznie mówiąc, to liczę na około 5-6 punktów [ zakładam remis z Werderem, BVB, porażka z H96 i Vfb oraz trzy punkty z Hoffenheim ].
Hertha - też nie biorę jej pod uwagę.Uważam, że zabraknie umiejętności na zdobycie mistrzowskiej patery, niby nie aż taki mocny terminarz, ale jakoś nie przekonuje mnie ekipa Favra.Zakładam 5 punktów [ 3 punkty z Bochum oraz remisy z 04 i Koln ].
Bayern - nie wiem co sądzić, dla mnie wielka niewiadoma.Z Borussią raczej będą trzy punkty, ale już mecz z Cottbus nie tak różowo widzę.Od kiedy pamiętam Energie mocno mobilizuje się na Monachijczyków i przeważnie dobre spotkania rozgrywają podopieczni Prasnikara, a po drugie nadal walczą o utrzymanie.z Leverkusen raczej trzy punkty, bo Bayer skupiony na DFB, z Hoffe też raczej trzy punkty, a na zakończenie sezonu może się okazać mecz sezonu na AA ze Stuttgartem.Sądzę, że bez ostatniego meczu jakieś 11 punktów zdobędą.
HSV - moja ulubiona niemiecka drużyna, terminarz w miarę łatwy, ale grają jeszcze w UEFA, nie wiem co jest dla nich priorytetem, ale ostatnio zawodzą, nie grają olśniewająco [ przynajmniej na wyjeździe ] , mogli wywieść z Westfalii przynajmniej remis.Zakładam aż 13 punktów zaliczając tylko remis w Derbach północy.
Takie moje podsumowanie, tabela wówczas wyglądałaby tak :
1.HSV 67
2.Bayern 65
3.Stuttgart 65
4.Wolfsburg 62
5.Hertha 60
W przypadku zwycięstwa Vfb na Allianz to oni są vice mistrzami, jak wygra Bayern to raczej on będzie mistrzem [ nie wiem co się liczy, ale chyba stosunek bramek, a nie bezpośrednie mecze ].