Sędziowie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 04 mar 2005, 13:42

To co się wyprawia w Hiszpanii to jest jakaś paranoja. Poziom sędziowania jest po prostu tragiczny. Ja jako kibic Barcelony praktycznie w każdej kolejce doprowadzany jestem do szału przez sędziów prowadzących mecze Realu ale kibic Królewskich może spokojnie to samo powiedzieć o sobie. Jedni faworyzują Real inni Barcę a jeszcze inni po prostu gospodarzy czy gości. Tak nie może być po prostu. Nie wiem co jest tego przyczyną ale to tragedia, że sędziowie w najsilniejszej lidze świata mogą (i robią to) wypaczać wyniki spotkań :evil:

Jeśli chodzi o sędziów międzynarodowych to jakoś zawsze lubiłem Pierluigiego Collinę. Nie uważam go jednak za najlepszego arbitra bo jest trochę za bardzo widoczny w każdym meczu a sędzia powinien być jak cień i tylko kiedy zachodzi taka potrzeba egezekfować przepisy a następnie znowu pozostawać biernym uczestnikiem na którego nie zwraca się uwagi. Collina jest taką indywidualnością, że czasem bywa najważniejszą postacią meczu a błędy także mu się zdarzają (jak każdemu). Szkoda, że przekroczył jakąś tam granicę wieku i nie będzie sędziował na Mundialu :(
Swoją drogą ostatni mundial w Korei i Japonii :evil: :evil: :evil:
normlanie aż nie będe nic pisał bo mnie cholera bierze jak sobie przypominam co tam sędziowie wyprawiali.

Wróć do „Wracając Do Meritum”