Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

red85

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: red85 » 02 maja 2009, 22:22

Ja napiszę,że źle zrobił - Ferdinad pogra na poziomie jeszcze z 2-3 lata (ostatnio coś za często łapie drobne urazy - starość nie radość) a Vidic DLA MNIE nie jest jakimś wybitnym defensorem...
Dla Ciebie może i nie jest, ale dla znakomitej większości ludzi znających się na futbolu jest. W mojej opinii Serb nie osiągnął jeszcze takiej perfekcji jak chociażby Rio w tamtym sezonie, ale ma jeszcze czas.

Mam ponownie tłumaczyć ? Sytuacja byłą podobna jak z Rossim. Obaj chcieli grać, ale Fergie nie mógł im tego zagwarantować. Pique w tym sezonie pewnie by murawy nie powąchał...
Poza tym Katalończyk w tym sezonie nie notował takich baboli jak np. Vidic,więc przyganiał kocioł garnkowi..
Tak, powiedz nam jeszcze, że Pique jest w tym sezonie lepszy niż Vidić. Pique w ogóle ma mało okazji do popełniania błędów.
Założę się,że w perspektywie 3-4 lat poczujecie się jak kibice Juve kiedy myślą o Henrym albo Milanu kiedy wspominają Vieirę (wiem o czym piszę)...
Nikt nie miał wątpliwości, że z Pique będzie klasowy obrońca w PD. W PL się jednak niezbyt sprawdzał, a Fergie w zamian może dawać szansę innym (w tym roku korzysta z tego Evans, a w przyszłych będzie nim Cathcarty. Na brak klasowych stoperów nie narzekamy).

Wróć do „Hiszpania”