Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 03 maja 2009, 15:11

Sie porobiło przez ten czas co mnie nie był, no no...

Zwolnienie Klinsmanna po ostatnich wynikach niby aż takim dużym zaskoczeniem nie było, ale mimo wszystko liczyłem, że dadzą mu dograć sezon. Chyba jednak obawa, że nie dostaniemy się nawet do LM była tu głównym powodem takiej a nie innej decyzji. Cóż, Klinsmann dołączy zatem do tego wąskiego grona trenerów, którzy z Bayernem nie liderowali BL ani razu. I "go to America".

Nowy trener - po ostanich wypowiedziach i informacjach prasowych sądzę, że będzie nim Louis van Gaal. Zna język, poza tym sam oferuje swoje usługi, no i ma markę, a trenera z marką właśnie Bayernowi trzeba. Heynckes jest dobrym typem strażaka, ale nie sądzę, żeby chciało mu się jeszcze trenować przez cały sezon.

Zaciekawił mnie za to news, że to Nerlinger ma być jednak następcą Hoenessa w kwestiach sportowych. Liczyłem jednak na Kahna w tym względzie.

Co jeszcze nas będzie czekać, to oprócz nerwowej końcówki w BL (na mistrza już przestałem liczyć, Wolfsburga już raczej nie przeskoczymy, ale 2 miejsce musi być :!: ) jeszcze karuzela transferowa. Tymoszczuk oczywiście przyjdzie (powiązanie go z Klinsmannem raczej przesadzone, każdy trener będzie chciał mieć takiego zawodnika :wink: ), natomiast spore znaki zapytania dotyczą obsady bramki (IMHO będzie nowy nr 1, a Rensing odejdzie), prawej obrony (mam nadzieję, że Oddo spuszczą na drzewo, a powrót Goerlitza oznacza jedynie kolejną alternatywę na ławę), no i pomocy. W tej formacji może być rozmaicie, ciekawe czy rzeczywiście zarząd sprzeda Ribery'ego i jeśli tak, kto przyjdzie na jego miejsce (Diego? van der Vaart? a może jeszcze ktoś inny - nie Hleb, bo jego traktuje jako inny transfer). Proponowane póki co ceny (Real 36 mln, Barca - 25 mln + Hleb) są póki co za niskie. Moim zdaniem zarząd powinien rozmawiać z potencjalnymi kontrahentami od 50 mln w górę.

Wróć do „Niemcy”