Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: przembal » 04 maja 2009, 15:35

Meczy mnie juz strasznie temat poswiecony rzekomemu odejsciu Riberego z Bayernu, moze by tak zalozyc osobny temat na forum i zrobic miejsce dla wszystkich spekulacji??

Zarzad okreslil kogo chce na posade trenera Bayernu. Mianowicie dobra znajomosc jezyka niemieckiego i duze doswiadczenie zarowno trenerskie jak i to zyciowe. Wiec w zasadzie nic nowego nie powiedzial, bo ze kogos takiego szukaja to bylo wiadomo od razu po zwolnieniu Klinsmana, podobno faworytem w wyscigu jest van Gaal i wydaje sie ze to holender bedzie goscil na naszej lawce trenerskiej od przyszlego sezonu. Podobno doszlo do pierwszych rozmow i ma dostac 3 letnie kontrakt ale wszystko to podobno.

Cieszy natomiast wypowiedz Uliego wg ktorej stopien wydatkow jakie Bayern poniesie na wzmocnienia zalezec bedzie od wyniku w tym sezonie, mam nadzieje ze to oznacza ze jesli zajmiemy 2 miejsce w Bl to Uli wzmocni kadre nie tylko tam gdzie braki zauwazylby niewidomy ale dokona jakiegos mocnego wzmocnienia kadry. Pojawily sie ploty o Diego i wielu fanow Bayernu jest nimi zachwycona, natomiast ja mam obiekcje. Mianowicie Diego gra duzo pilka, podobnie jak Ribery i zastanawiam sie czy oni by sobie wzajemnie nie przeskadzali na boisku( choc moze to tylko moja obawa w koncu w Barcelonie Xavi, Iniesta i Messi sobie nie przeszkadzaja) a druga spraw to przychamowanie rozwoju Kroosa, byc moze wroci do nas juz po tym sezonie i majac za rywala Diego na srodku pomocy raczej sobie nie pogra i podobnie bylo by po nastepnym sezonie. Mysle ze dopiero za 2 do 3 lat Toni bedzie lepszym spielmacherem od brazylijczyka

Wróć do „Niemcy”