Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post autor: klopx » 05 maja 2009, 10:50

MGiggs pisze:Chelsea zagra podobnie do Valenci.Obrona 20 metr, znakomita asekuracja,blyskawiczne przejsci do kontry,skracane pola gry po stracie by Barca nie miala miejsca na rozgrywanie.
po 1) Chelsea to nie Valencia, grać mogą podobnie ale nie zagrają tak samo... :P
po 2) te wszystkie walory gry Valenci w meczu z nami to to jest to samo co gra w tym sezonie Barca. No może oprócz błyskawicznych przejść do kontry, chociaż to też pokazaliśmy kilkakrotnie :wink:
po 3) mimo że Valencia rzeczywiście zagrała tak jak napisałeś osiągneła wynik 2:2, co w przypadku meczu jutrzejszego promuje do finału FCB :D
red85 pisze:ilekroć oglądam ligę hiszpańską zastanawiam się, czy aby te fenomenalne Wasze występy nie wynikały również z faktu, że przeciwników mieliście po prostu mizernych, a szczególnie jeśli chodzi właśnie o grę obronną. Wybaczcie, nie chcę Wam umniejszać, bo naprawdę Wasza gra bywa imponująca, ale mówię o swoich subiektywnych odczuciach. Nie neguję tego co mówisz, jedynie poddaje w wątpliwość i głośno myślę
o ile ja pamiętam podobne subiektywne odczucia mieliśmy np co do skuteczności CR... niestet jak się później okazało niepotrzebnie poddaliśmy to w wątpliwość i głośno myśleliśmy bo zostaliśmy zjedzeni, że i z ogórkami trzeba umieć strzeliać po 3 bramki w meczu.

Paru znafców lub nie, ligi angielskiej już pisało, żę tam gra się siłowo, że chyba jednak w tej lidze największy nacisk kładzie się na defensywę (no i jeszcze we Włoskiej)... to w Hiszpani gra się Ole! To w Hiszpani grają gwiazdy ofensywy, a każdy obrońca z LaLiga nie poradziłby sobie w PL czy SerieA. Mimo to Barca łączy te wszystkie atuty tych lig potwierdzając to statystyką podaną przez Mentora:
Manchester United - 63/23 po 34 kolejkach
Inter Mediolan - 60/25 po 34 kolejkach
FC Barcelona - 100/28 po 34 kolejkach

Wróć do „Puchary Europejskie”