Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: Asteniu » 06 maja 2009, 12:45

Wiele ostatnio ciekawego działo się w drużynie Atletico Madryt. Tak w skrócie przedstawię te informację :

1. Najważniejszą informacją jest zerwanie kontraktu za porozumieniem stron z Nuno Maniche'm co miało miejsce w dniu wczorajszym. Z zawodnikiem było mnóstwo problemu. Ostatnio nie pojawił się on na meczu Atletico ze Sporting'iem Gijon i to tak rozwścieczyło zarząd Atletico że postanowiło go (i Seitardis'a która także się nie wstawił) ukarać karą finansową oraz zawieszeniem na co najmniej 10 dni. Mimo to dziennikarze przyłapali obu zawodników w restauracji na obiedzie gdzie wyśmiewali zarząd Atletico i karę na nich nałożoną.

Tak więc Atletico pozbyło się największego idioty jaki grał w naszych barwach odkąd jestem kibicem Atletico. Mam tylko nadzieje że latem pożegnamy się z numerem dwa Giourkas'em Seitaridis'em.

2. Pojawiła się także informacja jakoby FC Barcelona była zainteresowana usługami Diego Forlan'a. Dzisiaj pojawiła się informacja że Atletico planuje sprzedać piłkarza, ponieważ przeliczyli się w budżecie i brakuje kasy. Jeszcze nie dawno Prezydent Atletico wykluczył sprzedaż blondwłosego napastnika.

Jak dla mnie jest to pomysł zupełnie bez sensu. Może i Forlan ma swoje lata (na dniach 30), ale wydaje mi się że pociągnie jeszcze z trzy sezony na wysokim poziomie. Odkąd zrobiono z niego w Atletico cofniętego napastnika gra fenomenalnie, no może Kiko to nie jest, ale z pewnością strzela parę razy więcej bramek niż legenda Atleti. Do tego poprzedni sezon Diego był bardzo dobry, więc szkoda pozbywać się tak wartościowego gracza. Nie wiem czy nie lepiej by było sprzedać Aguero.

3. Kolejna sprawa związana z Diego Forlanem. Dzięki ostatnim dwóm trafieniom Diego Forlan ponownie zbliżył się do Samuela Eto'o i znowu liczy się w walce o trofeum Pichini. Do tego obaj walczą o złotego buta. Przypomina się sytuacja sprzed paru lat kiedy w ostatnich kolejkach Forlan wydarł Eto'o nie mal pewną koronę.

Jest też klasyfikacja kanadyjska w której Diego Forlan zajmuje pierwsze miejsce w Primera Division. Za nim ze stratą jednego punkty plasuje się Leo Messi.

4. Dzisiaj pojawiła się także informacja, a zarazem wypowiedz Miguel'a Angel'a Gil'a jakoby Atletico chciało powrotu do drużyny Jose Antonio Reyes'a. Benifika dysponuje 25 % praw do piłkarza i jeżeli chce wykupić pozostałe (a ponoć chce) musi zapłacić 7-8 mln euro.

Kibice Portugalskiego klubu dali ostatnio znać zarządowi klubu że oczekują jak najszybszego wykupienia Hiszpana. My ze swojej strony także napisaliśmy petycję do Lizbony, aby zachęcić władze klubu do wykupienia zawodnika :lol:

P.S Później zamieszczę jeszcze informację o walce o LM.

Wróć do „Hiszpania”