Chelsea powinna grać w finale ale odpada. Taka jest piłka. Tekst odnośnie śmierci antyfutbolu na stronach Barcy żałosny po tym co widzieliśmy. Dzisiaj osłabiona Barcelona nie istniała na tle Chelsea i tylko geniuszowi Iniesty, sędziemu, chwili dekoncetracji zawodników Chelsea i Bóg wie czemu jeszcze zawdzięcza awans do finału. Wymowny był obrazek kiedy Pep kilka minut przed końcem chyba gratulował Hiddinkowi awansu. Nigdy nie myślałem, że coś takiego przejdzie mi przez głowę ale szkoda mi Chelsea. Guus poukładał ich kapitalnie, miała być murarka i przetrwanie do karnych a The Blues mogli swobodnie wygrać ten mecz 2 albo 3 do 0. Ale nie wygrali i tylko do siebie mogą mieć pretensje. I do sędziego bo poziom sędziowania był dziś gorszy niż w polskiej lidze. Karne IMO dwa dla Chelsea za rękę Pique i faul na Maloudzie w pierwszej połowie, czy czerwo słuszne nie oceniam, po powtórce wydawało mi się, że nie. Arbiter w każdym razie winny przeprosiny Niebieskim. Barcelona poza bramką nie zagroziła ANI RAZU poważnie bramce Cecha. Ani razu. Jak na drużynę, którą wszyscy (w tym ja) się zachwycamy i którą niektórzy nazywają odważnie najlepszą w historii futbolu to trochę mało. Będą mogli odgryźć się w finale. Sam przed meczem byłem za Barcą ale po tym co zobaczyłem współczuję kibicom Chelsea. Niebiescy dziś nie grali antyfutbolu, który niektórzy chcieliby widzieć. Grali do 93 minucie ładnie, świetnie taktycznie i mądrze. Cóż, futbol nie jest sprawiedliwy. Niektórzy tu jechali po Chelsea za murarkę przed tygodniem i mówili, że woleliby przegrać 1:0 po ładnej grze niż wygrać w takim samym stosunku po piachu. Ciekawe czy dalej tak uważają i niech powiedzą to kibicom Chelsea. Mamy finał jaki chcieliśmy ale smród pozostaje.
Co do finału to ja bym nie wyciągał daleko idących wniosków i pisał o zjedzeniu Barcy przez MU. Zagrali dziś słabo ale zauważcie, że wróci Henry na lewy atak, Iniesta i Toure do środka, Puyol na obronę. To kluczowe zmiany. Jestem na 100% pewny, że to będzie inna, dużo lepsza drużyna niż dzisiaj, pytanie brzmi czy Manchester będzie w stanie poradzić sobie z nią tak dobrze jak Chelsea.