Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post autor: Jarzinho » 09 maja 2009, 5:06

MGiggs pisze:Wystarczyło poszperac po Angielskich stronkach i na sentancie jest oryginał, w ktorym Abidal mówie że sędzia miał racje że go wywalił.
Na Angielskich. Rozne rzeczy mozna wyczytać i roznie to przetłumaczyć, wiadomo jak ktoś pisze, że Abidal zagrał z koniecznosci w defensywie to już raczej nie jest to dobrze przetłumaczone.
W każdym razie Barca nie bedzie odwoływała sie od kartek Alvesa i Abidala, czyli były one zasłuzone.
mazibazi pisze:Właśnie obejrzałem na spokojnie pierwszą połowę pamiętnego meczu (druga narazie się ściąga) i muszę powiedzieć, że Chelsea poza strzałem życia nie zmontowała żadnej trzypodaniowej akcji. Ja wiem że w drugiej były akcje z kontry i nie podyktowany karny ale to jeszcze na spokojnie zobaczę i najwyżej będę bił się w pierś ;] Tymczasem pierwszam połowa to popis antyfutbolu w najczystrzej postaci. Już po bramce wszyscy nura za połowę i wybijanka. Serio.
majer13 pisze:Jak dla mnie popis świetnej grze w obronie i pełnej realizacji planu taktycznego. Poza tym jeśli drużyna gra z kontry to trzy podania to nieraz za dużo powinno być pociągnięci piłki przez zawodnika jedno bardzo dobre podanie i strzał
Taktyka mimo wszystko była podobna do tej z CN, mimo wszystko łatwiej było stowrzyć sobie po niej sytuacje bramkowe. Środek defensywy z Toure był łatwy do miniecia po długim podaniu. Yaya nie za dobrze sie ustawiał i przegrywał siłowa walke z Drogba, dlatego sporo długich podan dochodziło do napastnika Chelsea.

Wróć do „Puchary Europejskie”