Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: RóżA » 09 maja 2009, 13:40

Ja jednak cały czas mam nadzieję, że tego lata Arsene pójdzie po rozum do głowy i w końcu zainwestuje w doświadczenie. Wbrew pozorom do wyciągnięcia za wcale nie wygórowane pieniądze będzie kilku bardzo dobrych zawodników. Kogo mam na myśli? Chociażby Barry'ego, który moim zdaniem byłby wręcz idealnym wzmocnieniem środka pola. Z drugiej jednak strony (o czym zresztą już ktoś wspominał parę stron wcześniej) trochę głupim posunięciem byłoby kupowanie nowego DM-a skoro przez cały sezon Wenger na siłę chciał zrobić z Denilsona i Songa czołowych graczy ligi ( :lol: ). Pytanie tylko czy naprawdę warto w kolejnych sezonach robić sobie nadzieje na jakiekolwiek trofea a następnie zostawać z niczym (jak to bywa przez ostatnie cztery lata)?

Osobną kwestią jest zakup obrońcy. Tutaj pole manewru jest niestety o wiele bardziej ograniczone, chociaż jak to mówią- dla chcącego nie trudnego :P . Lescott? Jagielka? Ja jestem jak najbardziej na tak, chociaż IMO warto byłoby się pokusić o Stevena Taylora z Newcastle. Sroki w nadchodzącym sezonie na pewno nie zagrają w żadnych pucharach (ba! mogą nawet spaść z ligi :roll: ) co z całą pewnością nie ułatwi im zadania w zatrzymaniu swoich graczy.

PS.
Witam po dłuższej przerwie :] .

Wróć do „Anglia”