Oczywiście, że się z tym nie zgadzam, ale nie wmawiaj mi jaką mam opinięZico_FCI pisze:Czyli nie zgadzasz się z tym?
Legia zrobiła trzy akcje, to już za samo to należą się jej punkty. Trzy akcje zrobili i nie wygrali
Biorąc pod uwagę, że (chronologicznie):cloner pisze:Jakby Wisła nie traciła frajersko punktów z byle kim i byle gdzie
Porażki z Ruchem, Śląskiem, remisy z Piastem, Polonią B., Bełchatowem - wszystko to na wyjazdach. Poziom się wyrównał, ale Ci na górze chyba poszli lekko w dół.
1. Wisła zaczynała sezon bez ławki rezerwowych,
2. Straciła kluczowych graczy (Paulista, Dudka, Kokoszka), nikogo nie kupuje
3.Legia miała najlepszy i najbardziej wyrównany skład,
4. Lech miał najlepszy i najbardziej wyrównany skład ,
5. Wisła skończyła się w listopadzie (już około 10 raz w ciągu ostatnich 4 lat),
6. Lech wygrał mistrzostwo w grudniu,
7. Wisła straciła Clebera a bez niego przestała istnieć obrona, nikogo nie kupuje,
8. Wisła przestała się liczyć w walce o mistrzostwo,
9. Wyczynem dla Wisły będzie utrzymanie trzeciego miejsca,
10. Zamiast zmniejszać dystans to po początku rundy traciła 5 punktów do lidera, mając tyle samo punktów niedoceniana punktów Polonia, przeceniona Wisła odda jej miejsce pucharowe,
11. Lech zaczął już przygotowywać się do Ligi Mistrzów,
12. Prawdopodobnie mistrzem będzie Legia, bo wystarczy jej tylko remis z Wisłą,
to mamy całkiem niezłą pozycję w lidze.
Po tym, co się pisało o Wiśle przez cały sezon, a co o jej rywalach, to niespecjalnie odkrywcze jest śmianie się ze straconych punktów. No, chyba, że naprawdę dobre zespoły przegrywają tylko z Arką Gdyni, Odrą Wodzisław i Jagiellonią Białystok. Prędzej można się pośmiać z rywali, że takiej Wisły nie są w stanie odsadzić na 14 punktów jak nomen omen Wisła w zeszłym sezonie ich (to od Legii, bo Lecha to na jakieś 2 dyszki punktów).
Tak już poważnie, to jeśli Wiśle się uda jakoś zdobyć mistrzostwo Polski, to nie liczcie na inwestycje w zespół. Wisła będzie grała prawdopodobnie na obcym stadionie, więc jeśli już (a i po tym nie wiadomo) pewnie poczekają na powrót na Reymonta. Ale sprzedaż jakiegoś zawodnika jest prawie gwarantowana, przecież trzeba zamknąć budżetBienias pisze:Mam nadzieje ze ewentualny mistrz dla Wisly bedzie powodem do nowych inwestycji w druzynie. Bo z takim skladem Wisla nie dojdzie dalej niz Lech.