Choćby to że Poznań i Wielkopolska podołały organizacji imprezy U-19 . Dały radę największej międzynarodowej konferencji w europie środkowej - szczytowi ONZ . Czy to twoim zdaniem nie miało w ogóle znaczenia .piwus pisze: MENDEZ napisał(a):Pisanie o atrakcjach jest śmieszne bo to nie MISS polskich miast a EURO. W każdym mieście jest co zwiedzać. Jak ktoś będzie chciał to i do Krakowa pojedzie, co za problem![]()
A co w takim razie przemawiało 2 lata temu za twoim miastem? W czym było lepsze od Krakowa?
Dano nam szansę a my ją wykorzystaliśmy .
Jak już mówiono wcześnie
j EBI klepnął kredyt na 250 mln euraków na budowę odcinka autostrady do Berlina .
Co się wszyscy przypieprzają tak do bazy hotelowej na szczyt ONZ przygotowano 2 razy więcej miejsc niż wymaga tego UEFA na euro , komuś bardzo zależało żeby Poznaniowi robić koło dupy .Wilmore pisze:W Gdańsku na ten moment nie ma niczego. Lepszy stadion będzie w Chorzowie i Krakowie, baza hotelowa zapowiada się na lepszą tylko od Poznania (dzięki wybrzeżu), wszystko kuleje.
Kolejną bardzo ciekawą rzeczą jest dopieprzanie się do komunikacji miejskiej i bez kitu nie wiem o co im chodzi , komunikacja jest rozwiązana naprawdę bardzo dobrze . Miałem okazje podróżować komunikacją w Gdańsku , tam w moim odczuciu było sporo gorzej . Po Krakowie i Wrocku też jeździłem i tam bym się raczej specjalnie nie przypieprzał .
Jedynie Lotnisko w Poznaniu to sprawa problemowa ale to dzięki jakiemuś żołędziowi , który ustawił pas nalotowy na lotnisko nad centrum ale o tym już sie nie bedę rozpisywał .
I jeszcze zarzut , że w Poznaniu i Wielkopolsce nie ma czego oglądać . Ludzie ten region to kolebka państwa Polskiego i Rodu Piastów . Pisanie że nie ma czego jest przejawem ignorancji i nie znajduje usprawiedliwienia