Re: Mistrz Niemiec 2008/2009

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Re: Mistrz Niemiec 2008/2009

Post autor: Enjo » 17 maja 2009, 15:50

Corinthians pisze:To takie dziecinne... Ktoś nie lubi jakiegoś zespołu to od razu deprecjonuje jego sukces.

Nie umniejszam ich wyczynu, ale w tym tkwi całkiem przyzwoitej formy VFL, ale również w słabości Bayernu, Werderu czy Schalke, raczej gdyby nie stracony sezon przez te teamy to znacznie trudniej było by o mistrzowską paterę.
Corinthians pisze:Jeżeli dla Ciebie 50 goli strzelonych przez dwóch piłkarzy to jakiś wybryk
Może nie przypadek, ale wybryk bo może to świadczyć o świetnej formie Dżeko i Grafite, ale również o reszcie zespołu, a konkretniej o myśleniu, że jak jest Dżeko i Grafite to załatwią spotkanie i będzie po zabawie. Co się stanie gdy w przyszłym sezonie zdobędą razem 20 w BL [ jest taka możliwość ] ? Ci dwaj zawodnicy stanowią o sile zespołu, a na dłuższą metę opieranie na nich gry Wilków nie przyniesie sukcesu bo maszynka prędzej czy później się zatnie.
Corinthians pisze:Dzeko to nie Mintal, on ma 23 lata, a nie 28. To co wyczyniał w tym sezonie świadczyło o jego nieprzeciętnym talencie. Jest końcówka sezonu, a on w ostatnich czterech meczach zdobył 9 goli.
Nie twierdzę, że nie ma talentu czy predyspozycji, ale szczerze wątpię w powtórzenie sukcesu z tego sezonu.Coś mówi się, o Chelsea czy o innym potentacie, który chce mieć Dzeko w swojej kadrze, ale kto wie czy się sprawdzi, przykład Pizzaro [ świetnie w Niemczech, słabo na Wyspach ], to są moje domniemania, a jeżeli tak by się stało to na prawdę szkoda zmarnować taki talent.
Corinthians pisze:EDIT: Możesz jeszcze napisać co Ci się nie podoba w ofensywnym stylu Vfl?
No nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, jakoś nie lubię oglądać meczy VFL bo przypomina mi się angielska piłka czyli gracie siłowe, na mocnych Grafite czy Dzeko przepychanie się, częste zastawianie, a o reszcie zespołu to nie napiszę, bo nie znam wszystkich zawodników.

Wróć do „Niemcy”