Re: Pewniak dnia

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Pewniak dnia

Post autor: Aker » 19 maja 2009, 22:33

Unirea Urziceni - Dinamo Bucurest 1
Kurs 2,80

Typ odważny, ale uzasadniony. Jest to starcie obecnego wicelidera pierwszej ligi rumuńskiej z liderem Dinamem. Unirea prowadzona przez byłego trenera Wisły Kraków Dana Petrescu dzielnie sobie radzi w rodzimej lidze, jest absolutną sensacją, która zajmuje obecnie drugie miejsce i traci najmniej bramek w lidze. W tej kolejce zespół Unirei będzie podejmował u siebie w arcyważnym meczu Dinamo, z którym nie przegrało odkąd grają w pierwszej lidze:

Historia
Data Turniej Mecz Wynik
16/11/2008 Divizia A Dinamo Bucurest vs. Unirea Urziceni 0:1
20/04/2008 Divizia A Dinamo Bucurest vs. Unirea Urziceni 1:1
31/10/2007 Divizia A Unirea Urziceni vs. Dinamo Bucurest 0:0
19/05/2007 Divizia A Dinamo Bucurest vs. Unirea Urziceni 1:2
18/11/2006 Divizia A Unirea Urziceni vs. Dinamo Bucurest 1:1

Jak widać ostatnie spotkanie pomiędzy tymi zespołami zakończyło się wynikiem 1-0 dla Unirei. Statystyki przemawiają za Unireą. Myślę, że zespół Dana Petrescu, który traci do lidera Dinama 2 pkt wygra ten mecz i wskoczy na fotel lidera nie oddając go już do końca rozgrywek a do ich końca pozostały już tylko 3 kolejki. Warto spojrzeć na dwie kolejki jakie pozostaną po zakończeniu tego spotkania. Uniree czekają 2 trudne spotkania, ze Steauą Bukareszt u siebie oraz na wyjeździe z zajmującym trzecie miejsce FC Timisoara. Natomiast Dinamo będzie podejmować zdecydowanie słabszych rywali tzn. FC Brasov u siebie oraz Arges na wyjeżdzie czyli praktycznie pewne 6 pkt. Mając to na uwadze, podopieczni Dana Petrescu muszą wygrać to spotkanie by marzyć o zdobyciu mistrzostwa. Dan nie należy do ludzi zadowalających się drugim miejscem i stąd jestem przekonany, że to Unirea da z siebie wszystko w tym spotkaniu.
Piłkarze będą na pewno bardzo mocno zmotywowani by wygrać to spotkanie, które możemy zaliczyć do meczy, w których nie brakuje potu, krwi i łez. To będzie prawdziwa bitwa o Rumunię i myślę, że zwycięsko z niej wyjdzie Dan Petrescu.

Obrazek

Wróć do „Bukmacherka”