rbortniczuk pisze:TVN nie odda tak łatwo swego flagowego, sportowego produktu. Nie mieliby czego pokazywać w nsporcie.Chyba, że dogadają się z Polsatem, bo w brak LM w nsporcie nie uwierzę.
rbortniczuk pisze:Ponieważ nie po to w tvn od podstaw tworzyli sportowy kanał, żeby zostać z niczym. LM jest jednym z ważniejszych powodów dla których ludzie kupują ich dekodery, nie zrezygnują z tego, to pewne.
rbortniczuk pisze:Oferta nsport jest bowiem tak tragiczna (mówimy oczywiście o piłce), że nie mając LM przestaną praktycznie istnieć na rynku telewizji sportowych. Wg. mnie to albo być albo nie być , i zapewne zdają sobie oni z tego sprawę. Co nie znaczy, że jestem z tego zadowolony, wręcz przeciwnie, wolałbym by inny kanał przejął LM. Ale logika podpowiada, że tvn się postawi i wygra prawa do transmisji. Niestety![]()
Innej opcji nie było. LM musiała zostać w N. Mieli kanał sporotowy, musieli mieć co pokazywać albo wszystkich zwolnić. TVP ma gdzieś misję(która zakłada krzewienie i pokazywanie sportu), marketing (ponieważ sporo zwróciłoby im się za reklamy podczas transmisji, dwóch meczy z pewnością) i przede wszystkim kibiców. Ciekawie wygląda oferta Polsatu, dwa mecze otwarte, tego już dawno nie było. Jestem za.