Re: Piłka w TV

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Piłka w TV

Post autor: #7# » 20 maja 2009, 16:00

UEFA rozstrzygnęła przetarg na prawa telewizyjne do meczów elitarnej Ligi Mistrzów.
O prawa walczyły TVP, Polsat, nSport i Orange Sport z Canal+. Gdy cena przekroczyła 20 mln euro, Orange się wycofał, a sam Canal+ nie dał rady.
Według źródeł, nSport dał prawie 20 mln euro. Trzy lata temu nSport za prawo do pokazywania wszystkich meczów zapłacił 13,5 mln euro.
TVP i Polsat rywalizowały o pakiet dla telewizji otwartej. Trzy lata temu telewizja publiczna za możliwość pokazywania jednego meczu w tygodniu i skrótów zapłaciła 3,5 mln euro.
Teraz dawała 1,5 mln więcej. Polsat przebił jej ofertę i dokupił pakiet na pokazywanie drugiego spotkania. W sumie miał zapłacić prawie 10 mln euro.
(źródło www.se.pl)
trochę kasy poszło na te prawa .....

co do dyskusji na temat wszystkich platform cyfrowych pod względem sportowym to najlepiej wypada C+, Cyfrowy Polsat i N-ka moim zdaniem podobny poziom reprezentują. N-ke posiadam, kupowałem ją z myślą o Lidze Mistrzów, pucharu Polski; UEFA. NASN - NHL, MLB, NFL,; SportKlubie; i TVP Sport (obecnie na każdej platformie) dla Ligi żużlowej więc jak dla mnie oferta programowa była ok , co do Polsatu to biedniej to wygląda poza Siatkówka , F1, trochę piłki szkockiej, holenderskiej czy rosyjskiej to nie bardzo jest co oglądać, ale to zależy od gustów ludzkich. A jak długo pociągną platformy ?? Tego nie wiem ale kiedyś fajnie by było jak by można było mieć dajmy na to jeden dekoder i cały przegląd programów sportowych na nim.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”