Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: fieldy » 22 maja 2009, 21:57

60 pare procent [66 chyba] tych obcokrajowców gra w reprezentacjach swoich krajów, więc nie ma co wybrzydzać chyba. Ale ja nie o tym chciałem.

Arsenal prowadzi do przerwy z Liverpoolem 2:1 w pierwszym meczu finału FA Youth Cup. Początek wyrównany, w 7 minucie straciliśmy Frimponga, coś z udem. Później Jacek się cofnął do pomocy, bo za Frimponga wszedł Watt i Arsenal zaczął przeważać. Jacek zagrał 3 świetne piłki, jedna lepsza od drugiej :] to co ten dzieciak widzi na boisku ....

Pierwszy gola zdobył Sunu, po ładnej akcji Jacek - Lansbury - Sunu. Druga bramka po karnym, trafił Jacek. Wcześniej Jay Thomas z wolnego strzelił w słupek. Po drugim golu, Jacek stracił piłkę w środku i poszła kontra, po której strzelili The Reds. Też bramka niczego sobie :P w końcówce Shea w stylu Fabiana wybiegł do piłki prawie na środek boiska i mało brakowało do straty gola, ale się jakoś uratowali.

Po 30 minutach pokazali posiadanie piłki z ostatnich 5 minut - 83-17 dla Arsenalu :P

w drugiej połowie calkowita dominacja Arsenalu. 3 gol z podania Jacka oczywiście, strzela Watt.
Strzały w 2 połowie - Arsenal 8 Liverpool 0 :lol: [w 85 minucie, później jeszcze ze 2, czy 3 okazje naszych]
do tego reka w polu karnym, ale sedzia nie dał na karego. 4 gola nie widziałem, bo wyszedłem do kibla :D trafił Jay Thomas, który w 2 połowie zagrał znakomicie. [już widziałem, głową po rożnym] W doliczonym czasie miał asyste jeszcze, tzn. powinien mieć, bo Murphy trafił, ale sedzia odgwizdał spalonego, którego nie było.
wynik 4:1 daje nadzieje na trofeum przed rewanżem :mrgreen:

rewanż we wtorek

Wróć do „Anglia”