Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 12:51

Kamil232 pisze: W 2007 podobna syt. 3 ekipy z Anglii a LM wygrywa Milan . Rozumiem to znaczy że liga angielska jest najlepsza ale w momencie kiedy trzeba było postawić kropkę nad i Anglia dostaję od przedstawiciela słabszej serie A .

To nie są rozgrywki drużynowe lig. Jak trzy angielskie drużyny są w półfinale to nie myślą o tym, żeby się ustawić i utrudnić czwartemu spoza Angli byleby tylko przedstawiciel PL zatriumfował. Każdy gra o swoje. A to, że akurat JEDEN przedstawiciel Serie A okazał się najlepsza nie zmieni faktu, że PL miażdy Serie A.
Tylko w czym miażdży , co to jest za miażdżenie jeśli przegrywasz . Przecież niedorzeczne to jest właśnie to co piszesz . Od dziś już wiem że miażdżenie ma miejsce tylko wtedy jesli przegrasz . Nie liczy się ilość a jakość . Serie A musiała
się czuć rzeczywiście skasowana , przecież miała w tym roku tylko triumf w LM .
Kamil232 pisze:Ty nadal nie rozróżniasz. Liga to nie jeden zespół czy dwa, liga to CAŁOŚĆ. Bierze się pod uwagę kilka zespołów. A nie, że Porto wygrywa Uefe za rok LM i niby Portugalska miażdy. Albo, że teraz Hiszpańska bo Barca gra nieziemską piłkę. No nie żartujmy, ocenianie ligi na podstawie jednego zespołu jest niedorzeczne.

Rzeczywiście to jest niedorzeczne bo ja napisałem że portugalska liga była mocna . To że miażdżyła , dodałeś sobie sam . Chcesz zobaczyć angielską dominację to popatrz na lata 77-82 i Puchar europy - 6 lat - 6 zwycięzców z Anglii . A to że teraz ktoś był w półfinale kogo to będzie obchodzić za kilka lat .
O sile ligi decyduje : postawa w pucharach drużyn i efekt gry repry . Moim zdaniem anglia nie zdominowała tych rozgrywek . To jest moje zdanie , możesz się z nim zgadzać lub nie .
Kamil232 pisze:Albo, że teraz Hiszpańska bo Barca gra nieziemską piłkę. No nie żartujmy, ocenianie ligi na podstawie jednego zespołu jest niedorzeczne.
A gdzie ja napisałem że teraz hiszpańska dominuje . Jak chcesz z kimś dyskutować to przytaczaj i obalaj jego argumenty a nie twórz i nie wymyślaj .

Wróć do „Anglia”