Re: Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post autor: Asteniu » 23 maja 2009, 14:53

Gdyby Valencia dostała 40 mln euro + Negredo to nawet na ich miejscu bym się przez sekundę nie zastanawiał, lecz także wydaje mi się to mało prawdopodobne, jednak Real lubi obdarowywać inne kluby :P Mimo to oferta np. 30 mln euro + Negredo to również bardzo dobra kwota. Negredo to może nie ta sama klasa co Villa i mimo młodego wieku może nigdy tego samego pułapu nie osiągnąć, jednak z pewnością ten zawodnik jest w stanie zdobywać podobną ilość bramek, a jego młody wiek jest tylko dodatkowym atutem. Mimo to nie chciał bym aby Villa zasilał Real, najlepiej by było jakby odszedł gdzieś za granicę.

Natomiast priorytetem dla Valencii musi być zatrzymanie Silvy w drużynie, bo to jest fantastyczny zawodnik który jak jeszcze się trochę rozwinie to będzie z pewnością jednym z najlepszych ofensywnych pomocników na świecie (o ile już nim nie jest). Ostatnio gdzieś czytałem że ponoć Atletico chce zaoferować za Silvę 20 mln euro + Jose Manuel'a Jurado. Już abstrahując od szans powodzenia na tego transferu to jestem rozdarty, bowiem chciałbym w przyszłym sezonie zobaczyć Jurado w Atletico, a z drugiej strony Silva to moje marzenie (nie muszę chyba nikomu mówić że uwielbiam tego zawodnika). W poprzednim sezonie były prowadzone rozmowy pomiędzy dwoma klubami, jednak Atletico nie było w stanie wyłożyć na tego zawodnika ponad 30 mln euro.

Co do dzisiejszych spotkań w Primera Division to oczywiście liczę na przede wszystkim wygraną Atletico z nieco osłabionym Athletic, następnie remis w spotkaniu Villarreal - Valencia oraz na brak wygranej Sevilli. Gdyby taki rozwój miała ta kolejka to byłbym w siódmym niebie. No ale zobaczymy co się stanie, bo każde rozwiązanie jest tutaj możliwe, także przegrana Atletico. Zobaczymy kto będzie w lepszych humorach o 23 godzinie.

Wróć do „Hiszpania”