Natomiast priorytetem dla Valencii musi być zatrzymanie Silvy w drużynie, bo to jest fantastyczny zawodnik który jak jeszcze się trochę rozwinie to będzie z pewnością jednym z najlepszych ofensywnych pomocników na świecie (o ile już nim nie jest). Ostatnio gdzieś czytałem że ponoć Atletico chce zaoferować za Silvę 20 mln euro + Jose Manuel'a Jurado. Już abstrahując od szans powodzenia na tego transferu to jestem rozdarty, bowiem chciałbym w przyszłym sezonie zobaczyć Jurado w Atletico, a z drugiej strony Silva to moje marzenie (nie muszę chyba nikomu mówić że uwielbiam tego zawodnika). W poprzednim sezonie były prowadzone rozmowy pomiędzy dwoma klubami, jednak Atletico nie było w stanie wyłożyć na tego zawodnika ponad 30 mln euro.
Co do dzisiejszych spotkań w Primera Division to oczywiście liczę na przede wszystkim wygraną Atletico z nieco osłabionym Athletic, następnie remis w spotkaniu Villarreal - Valencia oraz na brak wygranej Sevilli. Gdyby taki rozwój miała ta kolejka to byłbym w siódmym niebie. No ale zobaczymy co się stanie, bo każde rozwiązanie jest tutaj możliwe, także przegrana Atletico. Zobaczymy kto będzie w lepszych humorach o 23 godzinie.