Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post autor: Jarzinho » 23 maja 2009, 19:10

Ja nie licze na wymiane ciosów, ale mam nadzieje, że mecz będzie choć trochę otwarty. MU raczej nie bedzie chciał iść na wymiane, a Barca mimo, że Pep napewno bedzie chciał żeby Barca grała swoje, także az takiego nakładu na ofensywe nie moze kłaść. Braki wynikające z kontuzji, kartek w defensywie są ogromne. Podstawowi boczni aut, środkowy aut, a najlepszy nasz defensywny pomocnik bedzie przesunięty obok Pique do środka obrony. Do momentu kiedy Pep tego nie ujawni nie wiadomo kto zagra na lewej stronie defensywy, niby Keita w rozmowie z trenerem powiedział, że nie chciałby tam grać, ale także sam Pep stwierdził, że ta deklaracja dodała mu tylko powod do przemyśleń. Widac ogromnie po spotkaniu z Chelsea kibice Barcy sie mylili myśląc, że Pep wybiera z dwójki Caceres - Sylvinho. Jesli Sylvek wyjdzie na lewej obronie to mam ogromna nadzieje, że na defensywnym pomocniku wyjdzie Seydou nie Busquets jak to było ostatnio.
Wiele takze będzie zależało od zdrowia Iniesty i Henry'ego. O ile występ Andresito jest raczej pewny, to nadal nie wiadomo czy Titi bedzie gotowy. Oby tak, ale jesli nie to mam nadzieje, że Bojan zajmnie jego miejsce na lewej stronie. Krikic jest w dobrej formie, a pozbawienie środka pomocy jeszcze iniesty to by była za duża strata.

Wróć do „Puchary Europejskie”