Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Metal » 25 maja 2009, 17:20

Martinho ma trochę racji. Jeżeli Ribery ma tak płakać to niech odejdzie, ale jak już gra u nas to lepiej jak wyciągniemy za niego konkretną kasę. Na pewno nie będę za nim płakał, bo spokojnie da się go zastąpić. Każdy mówi, że Franckowi należy się wielki szacunek bo wiele dla Bayernu zrobił, trochę to śmieszne. Co on znowu takiego wielkiego zrobił? Zagrał jeden bardzo dobry sezon, drugi dobry i od razu ma być wpisany jaki legenda bo kosztował 25 mln euro? Piłkarze, którzy zrobili wiele dla Bayernu to m.in - Khan, Scholl, Effenberg, Lizarazu, Sagnol - ich można wielbić, ale Francuza... skończmy z tym. Jeżeli teraz mówi się, że zawodnik zrobił wiele dla klubu bo rozegrał dwa dobre sezony (prezentując się dobrze- w europie), to uważam, że futbol spadł na psy. Jeżeli Franck poprowadzi nas do zwycięstwa w LM, będzie przez cały sezon pokazywał klasę i nie marudził, to powiem to co wszyscy mówią teraz - tak on wiele zrobił dla Bayernu. Ale osoby mówiące, że jest legendą wystawiają się na ośmieszenie i muszą być tego świadome.

Co do transferów to zobaczymy jak będzie. Jeżeli przyjdzie Zhirkov i Srna, to nie będę miał nic przeciwko odejściu Lahma. Można za niego wyciągnąć kasę, która starczy na Zhirkova i połowę Chorwata, a z pewnością Rosjanin nie jest gorszym zawodnikiem od Niemca. Potrzeba jeszcze - bramkarze, prawego pomocnika, rozgrywającego, napastnika i chyba środkowego obrońcę. Nie wiem co się stało z Martinem (myślę, że jego żenująca gra jest związana z przecudownymi metodami Klinsmanna), ale na pewno on nie może tak grać. Masa błędów w jego wykonaniu. To nie może tak wyglądać za rok. Jestem za odejściem Schweinsteigera, doceniam jego miłość do Bayernu, ale rozegrał trzeci sezon z rzędu na niskim poziomie. Poza tym możemy oddać Borowskiego, van Buytena, Lella, Ottla - za tych piłkarzy spokojnie da się wyciągnąć z 12 mln euro, a ławki nie osłabimy. Mam wrażenie, że Baumjohann wcale nie będzie gorszym rezerwowym niż Tim. Pożyjemy, zobaczymy ;) Jest już trener wysokiej klasy, teraz czekam tylko na zawodników ;)

Wróć do „Niemcy”