Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Metal » 25 maja 2009, 19:16

Mistrzostwo Wolfsburgowi to sprezentował Bayern. Nie mówię, że im się nie należało, bo jeżeli ktoś wykorzystuje błędy rywali to zasłużenie zdobywa mistrzostwo, ale chodzi mi o to że dzięki Klinsmannowi Wilki mają mistrza. Nie muszę chyba przypominać o frajersko straconych punktach z - Werderem u siebie 5:2, z Bochum 3-3 (do 81 min 3-1 dla FCB), z M'Gladbach 2-2 (2-0 dla FCB do 80 min), czy porażki na własnym stadionie z Koeln czy Schalke. Podopieczni Magatha mają się z czego cieszyć, ale pewnie wiedzą że połową sukcesu, ich sukcesu było zatrudnienie przez Bayern - Jurgena Klinsmanna. W sumie nie wiem czy mam się z tego cieszyć, czy nie. Wygląda na to, że włodarze zrozumieli iż menadżer ma duże znaczenie, a ktoś taki jak Klinsmann... hmmm niech zaczyna od klubu pokroju Hannoveru, czy Bochum.

Nie masz racji co do Schweinsteigera. On spowalnia każdą akcje, nie wnosi nic do ofensywy, nie potrafi sam zrobić czegoś z niczego. Cóż nie dla niego Bayern, który chce walczyć o zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Jeżeli pojawi się oferta za Ribery'ego 70 mln to powiem wprost - nie mam nic przeciwko, ale tylko pod warunkiem że cała kwota zostanie wydana na nowych graczy.

Wiele osób chwali niby 'mądrą' politykę transferową Bayernu, ale dla mnie nie wygląda to tak pięknie. Po co wydawać co dwa lata kupę kasy? Po co wydawać 30 mln co rok na średniaków? Wystarczy jakby Bayern od sezonu 2000/01 kupował każdego lata, chociaż jednego wartościowego gracza, z światowej czołówki. Wtedy Bayern były mocarzem europejskim aż do dziś, ale Hoeness i inni panowie wolą wydawać te 30 mln na jakieś nieopierzone talenty. Mam nadzieję, że w końcu zrozumieli iż nie liczy się ilość, ale jakość. Podobnie robi ManU, a jak na tym wychodzi nie trzeba nawet mówić, bo to widać.

Jak będzie to zobaczymy, ja jestem jednak dobrej myśli ;) Jak van Gaal usunie z Bayernu takich pseudo piłkarzy jak Lell czy Rensing to jestem pewny, że czeka nas wspaniała przyszłość ;-)

Wróć do „Niemcy”