niestety Robben to nie jest piłkarz który gra zespołowo (co pokazało wczorajsze spotkanie np.) i np. w porównaniu do Marcelo (mimo że brazylijczyk grał wczoraj na obronie często zapędzał się skrzydłem i można go porównać po części do holendra) mało daje drużynie , gdyż jedyne co robi to drybluje i przeważnie mało z tego jest (są wyjątki od tej reguły [bramki , rzuty rożne , wolne , wiadomo]) ale z wielkim rywalem nie pokazuje czegoś szczególnego (tak jak pisałem) i mówienie że jest bardzo dobry jest troche na wyrost bo nie dość że jest kontuzjogenny to na dodatek często partnerzy mają do niego pretensje o zbyt egoistyczną grę a to w budowaniu silnego zespołu może przeszkadzać (ktoś mu kiedyś z piłkarzy może to wypomnieć po przegranym meczu , jeśli już to nie nastąpiło). Pozatym są problemy z jego formą , najlepszą prezentował w okresie początku tego roku jednak zatrzymała go kontuzja zaś tą gorszą forme łapie dość często i to w najważniejszych momentach dla zespołu.
zgodzę się że powinnien zostać ( chyba że dostaniemy tą bajeczną oferte jak za Robinho) , jednak jeżeli Bayern dałby takie ultimatum czyli dajecie Robbena i VDV ( a oni by się na to zgodzili) za Riberego to przystałbym na ten wariant bo jak już pisałem VDV jest dla mnie słaby i te szanse które dostawał teraz pod koniec ligi udowodniły że nie jest godzien noszenia białej koszulki Realu. Jeżeli nikt by go nie chciał to mógłby odejść nawet za darmo byle nie trzymać miejsca w podstawowej 25ce które mógłby zająć jakiś młody z Castilli a za Robbenem , no cóż płakać nie będę...