Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post autor: Chlopaczek » 28 maja 2009, 0:25

Przede wszystkim gratulacje dla Barcelony jej trenera i kibicow. Wielki wyczyn swietny sezon okraszony pokonaniem rownie silnego co oni - chociaz w tym meczu nie bylo tego widac - Manchesteru a jest to chyba ich pierwsza porazka w LM od 2 lat.

Mecz nie zachwycil bo Manchesterowi starczylo mocy tylko do utraty bramki. Pozniej niemal bezradni. Myslalem ze taki szczwany lis jak Alex wyciagnie odpowiednie wnioski z gry Chelsea. Moze i wyciagnal ale jego pilkarze nie potrafili tego zrealizowac na boisku. Przy okazji - jakze smiesznie nieomal rozkosznie brzmia gratulacje szczegolnie od kibicow Barcelony dla MU ze ci nie zagrali jak Chelsea.

Kluczem do zwyciestwa Barcelony z pewnoscia byl srodek pola. Manchester nie mial tam za wiele do zaoferowania. SAF moglby sobie tych napastnikow wprowadzac i wprowadzac coz z tego skoro Barcal rzadzila na boisku. Pare osob pisalo ze Messi tym finalem zaklepal sobie Zlota pilke. Nie wiem skad taka obserwacja bo mnie wczoraj nie zachwycil. Strzelil gola ale jak zauwazyl Yukasz jezeli najnizszy zawodnik na boisku pakuje brame glowa to nie za dobrze swiadczy to o obronie czerwonych diablow. Argentynczyk pozostawiony kompletnie bez krycia. Jezeli juz jestesmy przy Zlotej Pilce to nie ma sily zeby po takim sezonie ktorys z zawodnikow Barcelony jej nie zgarnal. Dla mnie jednak niekoniecznie Messi ale bardziej ktos z dwojki Iniesta-Xavi. Ich praca powinna zostac doceniona.

Musze sie rowniez odniesc do kibicow obecnych na stadionie w Rzymie. Swietny doping sympatykow blaugrany. Ja Anglikow kompletnie nie slyszalem. Dali sie zdominowac tak samo jak ich pilkarze.

Wróć do „Puchary Europejskie”