Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 13:12

Pełna zgoda. Vidić obecnie spokojnie mieści się w top5 najlepszych środkowych obrońców świata i wczorajszy mecz, ani mecz z Poolem tego nie zmieni.
Pełna zgoda. :D
. Ale nie znaczy to, że jest klasą światową. Bo albo masz WSZYSTKIE cechy jakie musi mieć zawodnik klasy światowej albo nie. Serb WSZYSTKICH tych cech nie posiada(myślę, że system stosowany przez Kickera jest miarodajny w tej akurat kwestii). Zestawcie go z Rio i już widać różnice. Zestawcie go z zawodnikami, których wymienił fieldy i też widać różnice. Pamiętam red85 napisał kiedyś bardzo ciekawego posta na temat Vidica. Nie chce mi się go szukać, ale ogólny sens był taki, że Serb, mimo oczywiście swych ogromnych umiejętności, jest troszkę przeceniany przez niektórych kibiców MUtd, i porównań np z Rio nie wytrzymuje.
Również się zgadzam, nigdy nie pisałem, że Vidic to poziom Cannavaro jak był w życiowej formie i również uważam, że od Rio jest słabszy. Chyba inaczej rozumiemy stwierdzenie klasa światowa. Dla mnie klasa światowa to ktoś kto w konkretnych realiach, jest w absolutnym topie 5 najlepszych środkowych obrońców świata i Vidic z pewnością w tej chwili kimś takim jest.

Wróć do „Puchary Europejskie”