Re: Formula 1

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Formula 1

Post autor: majer13 » 29 maja 2009, 11:20

Trzy nowe zespoły będą od przyszłego roku (jeśli FIA nie odrzuci ich wniosków) ścigały się w F1. Jestem ciekawy jak będą wyglądały ich składy czy znajdą się tam renomowani doświadczeni kierowcy czy może będą to młodzi i perspektywiczni :?: Ale jest mały haczyk a mianowicie zespoły które obecnie startują ... Bo co z tego że trzy nowe zespoły dołączą do jakże elitarnej F1 skoro aż pięć z nich może odejść :?: FIA chyba zauważyła swój błąd i najprawdopodobniej pójdzie na "małe" ustępstwa a mianowicie będzie w przyszłym roku ograniczenie budżetów ale do "zaledwie" 100mln euro a dopiero od roku 2011 wejdzie przepis o 45mln aby zespoły mogły systematycznie "oswajać" się z mała ilością pieniędzy do wykorzystania. Ja z tego powodu zadowolony nie jestem może i będzie jakaś tam równość ale F1 straci na duchu pomyślcie że bolidy F1 będą wyglądały chociażby jak te z GP2 czy ma to jakiś sens :?: Nie będzie także tankowań ... Nasuwa się pytanie a co z dramaturgia :?: Niby mówią że to wielkie koszty że kryzys ... Ale jeśli z tych wszystkich powodów część kibiców "odejdzie" od F1 to nie widzę tu niestety zażegnania kryzysu lecz pogłębienie go bo czym jest sport bez właśnie kibiców :?: Powiem wam wielkim bankiem w którym piorą się pieniądze które niestety są coraz ważniejsze niż duch sportu kibice czy nawet radość ze zwycięstw ... ehhh

Wróć do „Inne sporty”