szatnia
koronacja
Cupiał pod koniec
http://www.wislasoccer.com/news_item_10760.htm przemarsz, rynek
http://www.tvn24.pl/0,1602985,0,1,mistr ... omosc.html filmik z rynku

Świetny sezon, wyszarpaliśmy to zwycięstwo, świetne pożegnanie z Reymonta na sezon, może nawet z czołowymi pozycjami w lidze, ale nie przesądzajmy w takim momencie
Chcieliście ciekawą ligę, to macieemdżej pisze:Zgodnie z oczekiwaniami Wisła nie wypuściła tytułu z rąk. Tym samym na fotelu mistrzowskim mamy status quo. W XXI wieku tytuł Wisła zdobyła sześć razy, Legia dwa i raz tylko mieliśmy odstępstwo w postaci Zagłębia Lubin. Trochę to już nudne.
Ktoś pisał o wzmocnieniach na Ligę Mistrzów, dalej przypuszczam, że raczej nie będzie szaleństw. Jestem ciekaw czy znowu zacznie się kampania pod tytułem
"Cupiale-antychryście,
mistrz Polski należy do całego kraju, więc albo dajesz 2 miliony euro na wzmocnienia, albo przez całe lato będzie o żałosnym zarządzaniu Wisłą Kraków w oparciu o opinie Filipiaka, Rutkowskiego i Miklasa, Steca, Tuzimka, całej ekipy TVN i Gazety Wyborczej".
Bo w kontekście wyprowadzki z Reymonta i grania na Hutniku, Sosnowcu, a puchary na Śląskim czy w Słowacji (a wiemy jak ciężko Wisła gra na wyjazdach), nie spodziewałem się wzmocnień. Zależy jeszcze jakiego rywala wylosują, bo część jest w zasięgu nawet bez transferów. Z drugiej strony odchodzi Dawidowski, Niedzielan, wkrótce Cantoro i to jest duża ulga dla budżetu. Plus to 10 milionów od ekstraklasy za wygranie mistrzostwa, zamiast zwyczajowego 1,5, które nie wystarczało chyba nawet na premie dla zawodników
Nawet zdobycie pucharu nie zadowalaMENDEZ pisze:Teraz to nawet zobycie PP nie zadowala kibica.[...]Zdobycie Pucharu Polski, niesamowite mecze w PUEFA, z Chelsea Kaukazu, Grasshoperem, widowisko nad widowiskami, emocje nad emocjami jakie panowało w meczu z Austrą Wiedeń, faza grupowa, mecze z Nancy, Deportivo, następnie wyjazd do pięknego Rotterdamu z masą atrakcji, mecz na Bułgarskiej z Udinese, wyjazd do małego ale uroczego Udine, to bardzo a bardzo dużo.
I drugi rok z rzędu tytuł frajera roku. Pamiętam jak wyśmiano Bieniasa jak napisał w połowie sezonu, że Wisła będzie wyżej od LechaMENDEZ pisze:Miniony sezon obiektywnie należy uznać za za dobry z plusem, albo nawet bardzo dobry.
PS. Upadek imperium krakowskiego
PS2. Wisła już oddaje tytuł