Trzeba było jeszcze wrzucić Khedirę za Tymoszczuka i Castro za Srnę (a jako znak zapytania na ataku np. Thomas Mueller) i FC Deutschland Muenchen byłby gotowyprzembal pisze:np za 3 lata Bayern wg mnie powinna wygladac tak:
Ale wróćmy do rzeczywistości. Mamy trzecie praktycznie pewne odejście, po Oddo i Podolskim, a mianowicie Ze Roberto. Brazylijczyk twardo stoi przy swoim oczekiwaniu 2-letniego kontraktu, którego nikt w Monachium mu nie da. Z jednej strony szkoda, bo Ze nie raz w tym sezonie należał do naszych najlepszych zawodników, z drugiej strony ma już prawie 35 lat i trudno się dziwić zarządowi, że nie chcą mu dawać 2-letniego, w dodatku wcale nie taniego kontraktu. Także adieu Ze
Powoli - a tak przynajmniej mi się wydaje - klaruje się sytuacja z Riberym. Hoeness powiedział wczoraj, że van Gaal chce go bezwględnie utrzymać, a poza tym, najprawdopodobniej główny zainteresowany Real ściągnie Kakę (
--------------------------------------x (Butt? Rensing? nowy???)-----------------------------------
Srna (??)---------------------Lucio-----------------------Demichelis------------------------Lahm
x(Hleb?? van der Vaart??)-----van Bommel-------------Tymoszczuk--------------------Ribery
-------------------------------Gomez----------------------Klose/Olic------------------------------
ławka: bramkarz-van Buyten (Breno), Ottl, Schweinsteiger, Altintop, Sosa (Baumjohann), Klose/Olic, Toni/Mueller
Czekam też na kolejne odejścia. Moi faworyci to przede wszystkim Borowski (HSV?? Wolfsburg??), Breno (wypożyczenie), Toni (choć on może spokojnie zostać, i wtedy wypożyczylibyśmy Muellera) plus ewentualnie Sosa lub Baumjohann (na wypożyczenie). Pytanie oczywiście pozostaje, czy Bayern stać na minusowy transfer ok 60 mln euro - wydaje mi się, że tak, zważywszy że średnio rocznie ten minusowy transfer wahał się w granicach 20-30 mln, a zeszłoroczny okres transferowy zakończyliśmy wynikiem + 8-9 mln (ze sprzedaży Jansena i Schlaudraffa).