Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 04 cze 2009, 2:29

MGiggs, czytaj uważnie. Napisałem chyba wyraźnie, że Pique się nie nadawał do PL i dalej tak uważam. Za to Evans wręcz przeciwnie co pokazywał już wcześniej na wypożyczeniu w Sunderlandzie. Napisałem też, że Pique nie prezentował się jakoś tragicznie. Nie zachwycał dlatego Fergie zamiast go ogrywać wolał grać Brownem ale pisanie, że się strasznie szmacił to też przesada. Widzialem jego mecze i w reprze mlodziezowej i w Saragossie i w United. IMO, zawalil nam tylko mecz z Boltonem. Był ok, Ferguson też dobrze o nim mówił. Mamy duet Rio-Vida, szanse na bycie 3 mial tylko jeden, wybral Irlandczyka bo Evans lepiej rokował i w tym sezonie potwierdził, że bardziej pasuje do United niż Pique. Większość fanow MU, w tym ja bylo za takim rozwiazaniem i mimo, że Pique byl w tym sezonie najlepszym stoperem Barcy dalej uważam, że podjelismy sluszna decyzje.

Zaczal sie sezon transferowy. Perez nowym prezesem Realu wiec wrocily czasu kiedy Krolewscy beda chcieli kupic pol swiata. Nie lubie takiej polityki transferowej ale co poradzic. Przed nami z pewnoscia kolejna saga o Ronaldo po tym jak wyjasni sie co z Kaka. W Realu swoja droga będzie niedługo wyprzedaż, i pewnie takich graczy jak Sneijder i Diarra(Momo) będzie można wyciągnąc za dobra kase, tyle, ze my te pozycje mamy juz ladnie obsadzone... Niezaleznie od odejscia Teveza i tego czy Cris pojdzie w cholere czy tez nie potrzebujemy skrzydlowego. Na rynku jest sporo ciekawych opcji ale ciezko liczyc, ze ktos z wielkich do nas przejdzie. Ribery pewnie do Barcy albo Realu albo zostanie w Bayernie, Silva raczej zostanie w Hiszpanii a w Anglii tylko Liverpool bedzie w stanie go wyciagnac, Robben jesli odejdzie z Realu to i tak jest zbyt szklany...Może Young? Albo Zhirkov? Przyznał, że nie było żadnej oferty z Chelsea, nie wiem czy Carlo będzie chciał go kupic do Londynu. Opcji trochę jest ale nie wiem czy na coś się skusimy. Priorytet IMO na to okno to zatrzymać Ronaldo i kupić jakiegoś skrzydłowego. Świeża krew w kazdym razie jest nam potrzebna. Tevez pewnie odejdzie więc nie zdziwię się jak Ferguson będzie chciał kupić też jakiegoś napastnika.

Wróć do „Anglia”