Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 04 cze 2009, 8:40

EnJoy's pisze: ale dlaczego Bastian ?Jeżeli wyraża chęć gry w Bayernie i od razu idzie w odstawkę to szkoda jego kariery bo jako grzejnik zmarnuje się, a piłkarz z niego słaby nie jest.Napisałeś, że Hleb lub mogą grać na prawej pomocy, a dlaczego nie Bastian ?
To raczej moje pobożne życzenie, choć może van Gaal je zrealizuje. Schweinsteiger grał większosć sezonu na prawej stronie i co? I mieliśmy najgorszą prawą stronę w całej Bundeslidze (przynajmniej z czołowych drużyn). Fakt, że Oddo i Lell skutecznie w tym pomagali, ale spora wina ciąży właśnie na Schweinsteigerze. On się nie nadaje do grania na boku bo: jest za wolny, nie umie dryblować, jego dośrodkowania są skuteczne tylko ze stojącej piłki (głównie rożne, czasem wolne pośrednie). Jeszcze jakieś wątpliwości?? To już prędzej na tej prawej pomocy widzę Sosę lub Baumjohanna.
EnJoy's pisze:[ w Twoim ustawieniu gra jest 2 defensywnymi ]
Ustawienie jest 2 defensywnymi, bo tylko takie ustawienie pozwala bez przeszkód grać Franckowi i drugiemu bocznemu pomocnikowi. Nie wydaje mi się, że by jeden i drugi angażowali sie zbytnio w destrukcję, zresztą głównie brak zaangażowania Ribery'ego w działania defensywne powodował zostawianie Lahma samemu sobie w zakończonym własnie sezonie. A teraz na dodatek na lewej stronie zabraknie Ze Roberto. Stąd dwóch nominalnych DM-ów w środku.
EnJoy's pisze:Co do odejść to Ottl raczej nie przyda się do niczego, Rensinga z dopłatą można oddać do Sportfreunde Siegen [ przy całym szacunku do tego Klubu ] bo to jego poziom, Mueller do wypożyczenia i można montować fajną paczkę w Bayernie.
Jedna mała uwaga co do tych odejsć Niemców - każdy klub BL musi mieć w swoim składzie 12 zawodników z obywatelstwem niemieckim (jako "Lizenzspieler"). W tej chwili są to: Rensing, Butt, Kraft, Goerlitz, Lell, Lahm, Badstuber, Ottl, Schweinsteiger, Baumjohann, Borowski, Gomez, Klose, Mueller i (bodajże, choć nie wymieniaą go w 1 składzie) Fuerstner. Także jest "piętnastka". Co do Ottla, to jest on w sumie typem spokojnego rezerwowego, więc jego ewentualnie bym zostawił, podobnie jak Muellera (jeśli odejdzie Toni). Rensing odejdzie tylko i wyłącznie w przypadku transferu nowego bramkarza (ponoć oferujemy go Schalke jako bonus do kasy za Neuera :wink: ).
przembal pisze:Hleb wg slow Uliego jest do wziecia w kazdej chwili i jego transfer bedzie zalezal od tego, jak wyjda inne starania.

Prawa obrona jest wg mnie oczywista - priorytetem jest Srna ( dla mnie juz 2 sezon) i jego chce ogladac w barwach Bayernu.
Ponoć ani jeden ani drugi nie jest już naszym priorytetem (Srna chyba z uwagi na cenę) :shock: Już chyba przestanę bawić się we wróżbitę i poczekam spokojnie na bieg wydarzeń. Ulli jedzie na urlop 12 czerwca, więc pewnie do tego czasu będzie chciał jeszcze sfinalizować 1-2 transfery.
przembal pisze:Mam taka cicha nadzieje, ze moze jeszcze beda z niego ludzie i bedziemy miec wychowanka w bramce.
Nikt w Bayernie nie będzie na to długo czekał. Zwłaszcza w przypadku tak ważnej pozycji. Kahn ratował nam tyłek w tylu sytuacjach, że nie da się tego policzyć. Ile meczów póki co uratował nam Rensing :?:
przembal pisze:Bardziej frapujaca mnie od bramki pozycja jest srodek obrony. Mamy Lucio i Martina, niby jedni z najlepszych stoperow. To czemu popelniaja takie bledy?? Wydaje mi sie nieprawdopodobne zeby Klinsman zepsul zgranie tych zawodnikow. U Ottmara grali rewelacyjnie a teraz to jest poprostu masakra. Van Buyten raczej od nas odejdzie, Breno nie prezentuje poziomu wystarczajacego na LM. Wiec tutaj tez bym upatrywal jakiegos wzmocnienia i moim faworytem jest Mertesacker w duecie z Lucio lub Demichelisem (zalezy od tego, ktory bedzie w wyzszej formie) a Belga poslalbym do Marsyliii, Breno do np H96 i Badstubera na lawe.
Zdaniem Lahma to właśnie Grinsmann wszystko spieprzył, głównie przez brak rozsądku taktycznego. Nie zdziwiłbym się, gdyby to była główna przyczyna kiepskiej dyspozycji Micho, a w niektórych meczach także Lucio. Ze środkowych obrońców odejdzie najprawdopodobniej najwyżej Breno (przydałoby mu się roczne wypożyczenie nawet w średniaku). Van Buyten zostanie jeśli zostanie Ribery - nikt u nas nie odważy się rozdzielić tej pary :lol: Jesli więc zostanie trójka Lucio, Micho (ci dwaj raczej na 100%) oraz van Buyten, to potrzebujemy jedynie amatora w rodzaju Badstubera (lub Kopplina, gdyby Badstuber też został wypożyczony) na ławę.
Pelart pisze:to należy się spodziewać oferty w wysokości co najmniej 30 mln. Dlaczego? to proste, tyle daliście za Gomeza, który na pewno nie jest na rynku transferowym wyżej notowany od Wesleya.
Różnica jest taka, że Gomez miał tą sumę zapisaną w kontrakcie jako kwota odstępnego (Sneijder chyba nie ma takiej klauzuli w kontrakcie?), a dodatkowo Real być może będzie się pozbywał swoich Holendrów, a chęć pozbycia się zawodnika wpływa ujemnie na jego cenę. Z tym, ze ja uważam, że tak czy inaczej Sneijder przyjdzie do Bayernu tylko w momencie sprzedaży Francka.

Wróć do „Niemcy”