Re: Nowa II liga - zachód.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Nowa II liga - zachód.

Post autor: emdżej » 04 cze 2009, 22:41

My w Sosnowcu mamy z kolei iście piekielny kłopot. A jest nim Krzysztof Szatan - właściciel klubu, który nie do tego się zwyczajnie nie nadaje. Przejął klub po awansie do ekstraklasy, kiedy do klubu napływały pieniądze z Orange, Canalu Plus i jeszcze przez rok od poprzedniego właściciela. Stadion wyremontowało miasto, więc on nie dołożył do tego nic. Posprowadzał byle jakich grajków tak, żeby tylko tanio było i oddał OE walkowerem. A teraz kiedy drużyna walczy o II-ligowy byt (!!) on oświadcza, że klub ma spore długi! A gdzie się te wszystkie pieniądze podziały? Szansa na zwrot ujemnych punktów odpłynęła w siną dal, bo prezes nie doczytał przepisów i nie wpłacił czterech tysięcy kosztów manipulacyjnych. Prezes niedawno podał się do dymisji, a tymczasem dogaduje już transfery na nowy sezon :shock: Miasto remont zrobiło "wspaniały". Tutaj mała wyliczanka: mecz z Wisłą Kraków - awaria drenażu murawy (to był pierwszy mecz na tej murawie!!) i gra w kałużach, mecz z Lechem Poznań - opóźnienie spowodowane awarią oświetlenia (drugi mecz przy tym oświetleniu!!), mecz z Kotwicą Kołobrzeg - awaria oświetlenia, przerwa między pierwszą a drugą połową trwała....45 minut gdyż na stadionie nie było nikogo kto umiałby to naprawić i musieli ściągać fachowca, zadaszenie jednej z trybun - filary przesłaniające w paru miejscach widok na boisko, a przy zacinającym deszczu pierwsze kilka rzędów moknie, usunięcie historycznego napisu znad bramy głównej i zastąpienie go jakimiś byle jakimi wyklejanymi napisami, w dodatku z pomyloną kolejnością barw (zamiast barw Zagłębie - czerwono-zielono-białych, mamy włoską flagę - zielono - biało - czerwone). O czterech trenerach w ciągu roku (tzn. trzech, ale jeden dwa razy) i tym, że obecny jest młodszy od kilku piłkarzy to nawet nie wspomnę.

Rozpisałem się trochę, ale jak pomyślę o sytuacji mojego klubu to się we mnie gotuje. Zobaczymy co wydarzy się jutro w Tychach.

Wróć do „Polska”