Dziwi mnie nieco, że Włosi wrzucają Deco, Melo i Elano do jednego worka jako trzech kandydatów na jedną pozycję. Wydawało mi się, że Melo jest jednak bardziej defensywny od pozostałej dwójki.
http://www.fcinternews.it/index.php?act ... tizia=5176.
Zanetti trzyma się świetnie. Może nawet do końca kariery będzie wstanie utrzymać miejsce w składzie, zobaczymy. Ma jednak swoje lata i trzeba mieć więcej opcji bo w kolejnym sezonie może nie wytrzymać takiego obiążenia 51 meczy jak ostatnio. Poza tym on wziąż jest dla mnie bardziej obrońcą niż pomocnikiem.
Mamy potwierdzone negocjacje w sprawie Deco, Elano i Melo, ale nie wiemy kto jest priorytetem. Bo wszystkich na pewno nie sprowadzimy.
Z Barceloną do porozumienia (w sprawie Ibry) raczej na nie dojdziemy. Rozbieżności naszych oczekiwań finansowych a tego co oferują Hiszpanie są po prostu zbyt duże.
Bronzetti również twierdzi, że Szwed nie trafi do Katalonii, chociaż może on już nie jest taki nieomylny - ostatnio chyba wszak wypowiadał się, że Kaka na pewno zostanie w Milanie.
Ponoć niedługo zaczynamy rozmowy z Chelsea w sprawie Carvalhio. Na horyzoncie wciąż majaczy transfer Cassano - podobno niezależny od sytuacji Zlatana (Suazo plus dopłata).