Nie twierdzę, że Real zepsuje rynek. Twierdzę, że działania Realu wpływają na bieżącą sytuację. Ja pozostaję przy tym, że 80 mln euro to Kaka był wart w swoim najlepszym okresie. Zgadzam się, że ciężko błyszczeć kiedy ekipa gra słabo, ale takie życie. Skoro trofea zdobywane przez klub działają na plus dla gwiazd tych zespołów to analogicznie brak trofeów również działa. Tyle tylko, że na minusRealFan pisze:jesli real nie popsul rynku sprowadzajac figo, zidana czy ronaldo to nie popsuje go rowniez ewentualnym sprowadzeniem kaki
Jeżeli David Villa (od lat jeden z najlepszych o ile nie najlepszy napastnik w La Liga, Mistrz Europy, Król Strzelców Mistrzostw Europy) wyceniany jest na +;- 40 mln to Kaka bez trofeów, grający słabiej niż przed laty jest wart 80? Bez żartów.
No to liczymy. Dwukrotnie niższa efektywność dwukrotnie obniża wartość a więc schodzimy już na 40 mln. Odejmujemy jeszcze przypuszczalne problemy ze sportowym trybem życia i wychodzi nam dajmy na to 30 mln. Jest tyle wart Twoim zdaniem?RealFan pisze:dinho wycenilbym na tyle, na ile wskazuje jego efektywnosc. a tak jest od kaki dwukrotnie nizsza. jego gra w porownaniu do kaki w tych samych warunkach rowniez jest slabsza. jego przypuszczalny tryb zycia takze na cene w strone jej podwyzszenia nie wplywa.
Que?RealFan pisze:placze laporty typu o popsutym rynku nic mu nie pomoga
Tak czy inaczej bynajmniej nie mam zamiaru rozpaczać z tego powodu, że Ibra nie przejdzie do Barcelony. W tej kwestii zająłem stanowisko bardzo pośrednie żeby nie powiedzieć obojętne. Świetny piłkarz, ale za taką ceną nikt (ewentualnie poza Realem) obecnie go nie kupi.